Drömhuset före och efter – mera trädgårdsförvandling

Vi fortsätter att titta lite på vad som hänt i trädgården under året med drömhuset. Utgångsläget var ju inte illa får man konstatera. En egen liten lövskog med 100 år gamla träd, massor med syrenbuskar, äppelträd, sju st pionbuskar, rosbuskar etc etc etc. Men det fanns några större saker som behövde åtgärdas.

Det första och största var att marken sakta men säkert krupit upp runt huset under de 150 åren huset stått på den plats det står nu, så till den grad att stenfoten int längre ens syntes på framsidan som är den övre sidan upp mot backen när vi köpte det:

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC
Vi fick alltså börja med att gräva oss ner nästan en halv meter runt huset och en bra bit ut från huset för att inte vattnet ska rinna mot grunden, men huset står uppe på en backe och vi kunde ju inte gräva bort toppen på hela backen, så det här betydde att vi blev med en hög kant mitt i vår trädgård några meter från vår trappa. Ni ser den bakom mig på den här bilden där jag målar:

målatak2Idag har vår grävare (Nicke Stagnäs, behöver ni en konstnär med grävmaskinen som dessutom är trevlig och sjysst och låter barnen åka med i maskinen vet ni vem ni ska ringa! ) färdigställt kanten med kilstenar som låg och skräpade lite varstans på vår gård.

Före:

SAMSUNG CSC
Efter:


stenkantträdgårdstensättningarträdgårdTrappan in till vårt hus ligger alltså direkt till höger ur bild där man skymtar cyklar. I den bortre änden av gruset kom berget fram och nu har Nicke alltså dragit en stenkant i vinkel mot den och en otymplig jordkant plötsligt blivit världens tjusigaste terrassering. Imorgon sår vi gräs uppe på ‘terassen’ och så småningom ska det till lite fingrus också på grusgångarna som för tillfället bara har det grova bygg-gruset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s