Drömhuset före och efter Del 9 – Gästrummet

Det minsta rummet i huset. Ett litet litet krypin under ett sluttande tak. Och eventuellt rummet jag gillar allra mest i hela huset.

Före:

SAMSUNG CSCFanns här ingenting utom torv, sand, damm och massor med gamla saker.

Efter:

SAMSUNG CSC
Bakom den högsta tröskeln och äldsta dörren i huset, en 1700-talsdörr med original lås och beslag hittar man gästrummet.

SAMSUNG CSC
En dröm i blått och vitt. Tantrummet. Här har jag liksom fått gå bananas på riktigt. Det är därför jag älskar det här rummet. I ett så här litet rum med få möbler kan man flippa lite med vad gäller mönster utan att bli trött på det. Det är ju inte heller ett rum där man vistas varje dag så här tänkte jag att inredningen skulle få vara riktigt romantisk och passa ihop med huset. Den underbara klassiska tapeten från Ralph Lauren är det lyxigaste och dyraste materialet i hela huset tror jag. Därför fick den bo på endast två väggar i husets minsta rum. Ni hittar den HÄR om ni som jag är sugna på en riktig tanttapet.

Sängen som matchar perfekt och som jag egentligen utgick ifrån då jag valde inredning hit fanns i huset liksom det mörkbruna bokskåpet och fotöljen. Fotöljen ser ni hur såg ut innan på den här bilden, mörkgrön lite sammetsaktigt randigt tyg:

SAMSUNG CSC

Den har fått ett vitt överdrag i indisk bomull som vi hade från innan och som egentligen suttit på en annan fotölj men det funkade bra också här.

SAMSUNG CSC
Andra halvan av rummet är lite lugnare, en obehandlad gammal stockvägg och ytterväggen där det finns ett litet fönster (som var omöjligt att få på bild pga rummets storlek) är beklädd med vitmålad råspont. Den gamla härveln (vad heter det på riktigt nån som vet?) hittade vi här uppe på vinden.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Gästrummet alltså. Snart har vi rundat hela huset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s