Ett år med drömhuset

Ett år sedan idag.
SAMSUNG CSC

Ett år med livsdrömmen. Vi började här.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tog en vända via det här:

spänntak1
Renovera1
20150515_171452
20150515_171459
photo-9

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

målatak2

Screen Shot 2016-04-24 at 22.31.49

Och hamnade till slut här.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

kalklitirmarieprimo2

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det går knappt att förstå hur mycket som hänt. Hur många timmar arbete som lagts ner av våra byggare, familjemedlemmar och oss själva. För att inte prata om euron. Det har varit ett år som dominerats av arbete och pusslande men också en otrolig lyckokänsla genom alltihop. Ett år då händerna värkt och varit fulla av blåsor. Jag kommer för alltid att förknippa det här året med lukten av mössbajs och linoljefärg. I ett skede när det regnade som mest mössbajs på oss när vi rev gammal isolering tänkte jag att om vi kommer oss ur detta utan att nån drar på sig sorkfeber (trots munskydd och skyddskläder) så är det ett mirakel. Och ingen har heller skadat sig desto värre till all lycka. Inga stora katastrofer på bygget, inga överraskningar som omkullkastat stora planer eller budgeter (frånsett att vi lurades på en kakelugn men i den här stora soppan är det småpotatis trots allt). Vi har haft en enorm tur.

Vid sidan om drömhusbygget har ju det vanliga livet också tickat på. Det har varit ett år med upp och nedgångar som alla andra år. Födelsedagskalas, skolskjutsar, fotbollsträningar och vinterkräkjukor. Trotsperioder och sköna skollov. Vardagar med jobb och skola. Ett pusslande med för många förpliktelser och för få timmar i dygnet. Det har varit ett år då Magnus mamma gått bort, då min mamma fått en ny cancer. Ett år då både Magnus och jag fått glasögon och blivit ännu lite äldre. Ett år då jag åkte in till arbetshälsovården för att få ögondroppar men istället till min stora överraskning fick veta att jag har ett litet medfött hjärtfel precis som mina båda föräldrar och min dotter. Ett år då vi upptäckte att vi hade köpt en släktgård utan att vi visste om det. Ett år med otrolig framtidstro och lycka över att leva vår dröm, varje dag. Jag kommer aldrig glömma adventstiden då vi målade i timtal med julmusiken på hög volym och varsin julcider  som sällskap. Jag tror att jag för alltid kommer att längta tillbaka till det här året som gått. Jag saknar det redan och då är vi inte alls klara ännu. Helt klart ett av de bästa åren hittills.

 

4 reaktioner till “Ett år med drömhuset”

  1. Vilken förvandling!
    Och ett vackert skildrat år. Fint att man kan ha ett av de bästa åren trots också tråkiga och ledsamma saker. Det är ju så livet är, upp och ner. Och då är det en värdefull förmåga att kunna fokusera på det som är upp. 🙂
    Lycka till med fortsättningen!

  2. Helt otroligt! Vilket jobb ni gjort. Man blir alldeles tagen, av både bilderna och det du skriver.
    Min man fick faktiskt sorkfeber när vi renoverade, och det var minsann ett helvete, så en humla tur att ni slapp undan det.
    Hatten av för er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s