Favorit i repris – Kalklitir

Inlägget är ett samarbete med Aveo.

Som ni vet älskar jag Kalklitir. I vårt förra hus hade jag det i två rum och i drömhuset hittar man kalklitir på väggar eller andra ytor i köket, Lovas rum, vårt sovrum som jag inte ännu visat på bloggen men som man ser en skymt av här, och nu också i vardagsrummet.

Ingen hel vägg denna gång men spismuren som vi inte ännu slammat sedan vi flyttat in. Jag har målat eldstäder med kalklitir ett par ggr förut. På vår sommarstuga och i vårt sovrum här i drömhuset. Det funkar jättebra och räcker oftast med bara ett lager dessutom eftersom den porösa rappade ytan drar åt sig färgen och det gör att det täcker väldigt bra.

kalklitirmarieprimo1

Jag bestämde mig för att testa en ny kulör igen en gång, denna gång Marie Primo. En mjuk varm grå nyans som skiftar en liten liten aning mot lila. Inte lika lila som den populära nyansen Simplicity (den målade jag förövrigt med på kontoret för nån vecka sen kolla här får ni se hur det blev) men ändå med en svag skiftning mot lila. Vi valde den färgen eftersom Cole & Son tapeten som vi har på väggarna i hallen och trapphuset intill också har en svagt lilaskiftande grå i bottnen.

Före:

vackergammalkakelugn

Efter:

kalklitirmarieprimo2

Före:

gammalkakelugnsmur

Efter:

kalklitirmarieprimo

Ingen jätteskillnad, vilket vi inte heller var ute efter. Vi gillade egentligen den grova rappade ytan men ville ändå slamma ytan med kalkfärg och valde då en nyans som låg rätt nära den ursprungliga men med en mjukare touch.

Vill ni måla med Kalklitir föreslår jag att ni passar på nu medan det är -25% på alla färgerna hos Aveo till april månads slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s