Vårkänslor

Sol och blå himmel. Det är många som bloggat om längtan till våren i många många veckor redan. Men i år har jag för ovanlighetens skull njutit av den kvardröjande vintern. Snö och ljus gör allt så mycket trevligare. Men idag vaknade den ordentligt. Våren i mig. Jag tog in lite körsbärskvistar och björkris inför påsken och barnen och jag har legat i solen och njutit nerbäddade mellan fårskinn och yllefiltar.

SAMSUNG CSC

Snart lär det väl smälla till här inne också, det brukar ju det när våren kommer. Smälla till ordentligt i inredningsnerven för mig. Just nu är det väldigt lugna monokroma färger här inne återstå att se var vi hamnar. I julas då vi precis flyttat in såg det ut så HÄR. Några små saker har jag ändrat på sen dess.

SAMSUNG CSC

Det vita vitrinskåpet från Ikea som vi haft i nästan 10 år fick ett lager färg ett tag sedan.

SAMSUNG CSC

Den antika underbart nötta amerikagungstolen är från Muurame och fanns här i drömhuset.  Jag är egentligen inte nån ‘gungstolsperson’ iom att jag har svårt med alltför romantisk lantlig mormorsspetsig-inredning. Men denna älskar jag eftersom den är mer i böjträ/Thonet stil än romantisk.

SAMSUNG CSC

Runt kakelugnen har det kommit Marrakech design plattor, ni hittar dem HÄR. Det blev bara SÅ mycket bättre än det som var där innan dvs en grop mer eller mindre, gammal smutsig ojämn cement. Kakelugnens större skavanker ska också åtgärdas ännu på traditionellt sätt med krita men de mindre får bli som dom är en gammal kakelugn ska inte vara perfekt. Papperspåsen HÄRIFRÅN förvarar vi tidningar att tända brasa med (den står snett bakom kakelugnen och vi har ju luckor så ingen risk den står i högan låga plötsligt).

SAMSUNG CSC

Lite nya lampor har vi också fått på plats sen senast ni såg bilder från vardagsrummet. Taklampan är från Housedoctor ni hittar den HÄR.

Fönsterlamporna i mässing är från Indiska.

Screen Shot 2016-03-19 at 18.51.15

 

Tyvärr hade dom bara två kvar i Vasa och på nätet är dom även slutsålda så om nån har två till dom vill bli av med eller vet nån Indiska butik annanstans som har kvar hojta till!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s