Fredagkväll och jag vill gärna ha nåt gott att unna mig men vill inte dyka ner i chips- eller godisskålen. Eller vill och vill men inser att jag inte BÖR. Fjolårets renoveringsrumba och en kost bestående av mikromat, hämtpizza och smörgåsar till största delen får lov att vara över nu. Räddningen? Tiominuters konfekt så gott som utan kolhydrater och annat skräp som man kan avnjuta med gott samvete varsågoda:
Ekologisk mörkchoklad
Ekologiskt jordnötssmör
Ekologisk kokosolja
Nötter
Flingsalt
Smält chokladen i varmvattenbad och rör ner en ordentlig klick kokosolja för att få en mer lättflytande konsistens. Lägg ner valfria nötter eller en liten klick jordnötssmör (eller bådadera) i konfektformar, häll på den smälta chokladen och strö lite flingsalt ovanpå. In i kylskåpet för att stelna.
Inte svårare än så och passar underbart till en skvätt rödvin.
Enjoy!
Men den där chokladplattan innehåller väl socker?
Alltså, jag menade inget illa 🙂
Har länge sökt efter en choklad helt utan socker, å antog att du menade sockerfritt godis.
Var nog lite trött å läste slarvigt.
Ja litegrann förstås, men 72 procentig ekologisk mörkchoklad är ju alla ggr bättre ändå än ‘vanligt’ fredagsmys och man äter ju inte en hel platta så det är försvinnande lite kolhydrater man får i sig jämfört med vanligt godis 🙂
Det var det jag tänkte å.
Söker efter en choklad helt utan socker pga allergi, funkar inte med rörsocker-det är testat.
Letar vidare 🙂
Ser smarrigt och hälsosamt ut – och kul att Du har kommit på att socker och kolhydrater får hen bättre hälsa av utan.