Drömhuset före och efter Del 6 – Barnrum 2

Dags för det andra av tre barnrum i drömhuset. Williams rum. Storpojksrummet. Tweenierummet. Här huserar tioåringen, fotbollsfantasten, Barcelona-fanet.

Före var här inget rum alls. Bara en kallvind med sand och torv som golv. Det här utrymmet har nu blivit tre olika rum varav det första är Williams rum.

SAMSUNG CSC
I vårt förra hus ville William ha ett FC Barcelona rum ut i fingerspetsarna. Det gick i blått, rött och gult och var inrett med all memorabilia han fick tag i.

Screen Shot 2016-02-07 at 15.30.19
Pojken var nöjd men mammas inredningshjärta blödde. Tack och lov växer barn ur de där mest obsessiva perioderna rätt fort och nu har vi uppnått en nivå där också mamma tycker det är estetiskt tilltalande. Det är fortfarande fotboll och FC Barcelona på väggarna men i en mer diskret tappning den här ggn.

SAMSUNG CSC
Den gamla dörren i originalfärg hittade vi i uthuset. Den hade skivats utanpå som man ofta gjorde på 60-80 talen och bakom skivorna var den i toppskick.

SAMSUNG CSC
William rum är pyttelitet men rymmer ändå allt som behövs i en tweenies rum. Lådor under sängen ger extra förvaring.

SAMSUNG CSC
Husets enda gemensamma stationära dator bor  i Williams rum för tillfället. Vi är inte helt överens han och jag om huruvida den ska stå här eller i gästrummet.

Den gamla vackra stolen är en av de sex st antika Muurame stolarna som följde med huset, i settet ingick också en gungstol och ett skrivbord i samma Thonet inspirerade utförande. Marmorskivan har varit i mitt flickrum redan som barn och den har hämtats från Thailand på 80-talet.

SAMSUNG CSC
En liten läshörna får också plats vid fönstret. William har husets bästa utsikt. Rakt nedanom hans fönster står det enorma äppelträdet och han har utsikt ner över åkrarna här omkring.

SAMSUNG CSC
Det finns inga överlopps kvadratmetrar i vårt hus och framförallt inte i Williams rum men han verkar hittills trivas alldeles ypperligt i sitt lilla krypin och i utbyte mot större egna rum har våra barn istället fått det gemensamma teverummet med sovloft som jag visade HÄR och ett eget badrum.

 

4 reaktioner till “Drömhuset före och efter Del 6 – Barnrum 2”

  1. Älskar dina inredningsbilder och dessa före-efter bilder är ju hur fina som helst! Vilket jobb ni gjort!! Blir så inspirerad! Vi funderar som bäst på att köpa vårt drömhus , det enda som gör att vi tvekar till huset är de stora renoveringarna som borde göras. Speciellt kostnaderna skrämmer. Skriv gärna ett inlägg och berätta om hur ni tänkte när ni köpte huset. Vad var planen för renoveringen, vem skulle jobba, med vilken tid, kostnader? Nu i efterhand tänkt, gick allt som ni planerat? Något ni borde ha gjort på ett annat sätt?

    Skulle vara väldigt tacksam om du orkar berätta mer utförligt om ert projekt 🙂

    Tack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s