Drömhuset före och efter Del 5 -Utsidan

Välkommen tillbaka får man väl säga. Och välkommen februari. Aldrig har väl en februarimånad varit mer efterlängtad än i år. Januari var inte riktigt på vår sida med vinterkräksjuka som skördade 4/5 i familjen, dödsfall och inte mindre än tre separata skador som råkat komma på vår bil.

Men nu fortsätter vi rundvandringen och idag tänkte jag visa er lite hur huset och uthusen ändrat sedan april! Lite målarbeten är det kvar till våren och det ska upp rännor och stegar och lampor etc än men på det stora hela börjar det vara klart.

Före:

SAMSUNG CSC
Efter:

SAMSUNG CSC
Före:

SAMSUNG CSC
Efter:

SAMSUNG CSC
Före:

SAMSUNG CSCEfter:

SAMSUNG CSC
Före:

SAMSUNG CSCEfter:

SAMSUNG CSC
Och där det tidigare stödett buskage står det nu två härbren:

SAMSUNG CSC
På uthuset ska det åtgärdas en del ännu inkommande sommar, alla fönster är exempelvis ruttna och rutorna krossade. Men vi lever Bullerbydrömmen här bland våra röda hus. För att göra det hela ännu lite puttinuttigare så har det här också hänt på granntomten:

SAMSUNG CSC
På andra sidan stenmuren har det kommit upp en liten söt stuga. En mormorsstuga. Mommo som är i Thailand som bäst bygger hus på granntomten. Till våren då hon återvänder från värmen blir det inflytt och vi har äntligen fått en start på det där gammaldags boendet vi (jag?) alltid drömt om där man lever flera generationer nära varandra. Bara vi skulle få mer släkt hitlurat till grannskapet nu ännu så blir det perfekt! Kan inte tänka mig nåt tryggare och mer kärleksfullt för våra barn än att ha den äldre generationen nära till hands.

8 reaktioner till “Drömhuset före och efter Del 5 -Utsidan”

  1. Härligt! Känns det inte konstigt samtidigt att det bor andra i ”ert” hus – det är ju så påtagligt då det är så himla nära?! Tycker iaf själv att det känns lite märkligt då vi går förbi vår gamla bostad och där är ljus i fönstren – det är ju hemma men ändå inte…

    1. Javisst ja, såg jag rätt eller har ni julstjärnor i uthuset också? Inrednings-Joanna hinner nog överallt hon 😀

      1. Ja jag hade faktiskt julstjärnor i uthusfönstren haha 😀 Men det var delvis pga avsaknaden av utebelysning på vår gård och inne i uthuset nog, men bara delvis 😉

    2. Nej det gör faktiskt inte det konstigt nog! Vi känner dem som köpte huset och har varit dit flera ggr, barnen springer över och leker nu och då men det känns inte som vårt alls längre då det ser så annorlunda ut utan våra saker.

  2. Oj vad ljuvligt der ser ut, just så där skulle jag också vilja bo – i ett gammalt trähus med närmsta familjen ett stenkast bort.

  3. Åh så härligt. Vi bodde också nära vår mormor när vi var små och det var så skönt att ha henne att komma hem till efter skoldagens slut, innan föräldrarna hunnit hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s