Drömhuset före och efter Del 2 – Tv-rummet

SAMSUNG CSC

När vi köpte drömhuset var trappan en kall, brant smal sak som doldes bakom en dörr. Den hade lagts in i samband med att den gamla ursprungliga (mycket vackra har vi fått höra) trappan revs ut för att ge plats för innetoalett och badrum. Utedasset finns fortfarande kvar i uthuset om man skulle känna för att lufta sig.

Väl uppför trappan fanns ett kallt utrymme utan innertak. Jag drömde om att få behålla synliga takbjälkar men pga isoleringen så gick det inte, till min stora sorg. Eller gick och gick, allt GÅR väl, men då hade värmekostnaderna skenat iväg pga alltför lite isolering i taket så i det här fallet fick jag faktiskt ge mig om än det var med låååånga tänder.

SAMSUNG CSC
Idag ser samma vy it så här:

SAMSUNG CSC
I bakgrunden skymtar Elias rum.

SAMSUNG CSC
De gamla plankgolven behöll vi förstås, de har fått sig lite lappteknik och två lager färg. Här har barnen nu ett eget teverum. Ett mini-mini teverum får man väl säga men vi har redan märkt att vi får ha vårt vardagsrum och teven nere helt ifred sedan vi flyttade in här. Ingen mer ockupation av vardagsrummet fram till kl 21-22 varje kväll. Cole& Sons underbara Cowparsley tapet pryder väggarna.

Från andra hållet sett såg utrymmet ut såhär tidigare:

SAMSUNG CSC
Och nu:

SAMSUNG CSC
Här får just och just plats en liten soffa och lite förvaring för spel, böcker och annat som används flitigt.

SAMSUNG CSC
Stockväggarna har fått bli framme och har här målats vita

SAMSUNG CSC
Vi lät i alla fall taket vara öppet upp till nock här trots att vi behövde sänka innertaket för isoleringens skull. Det skapade ett trevligt litet loft ovanför Lovas rum och där har barnen sovit flera nätter redan. Två barn ryms gott och väl och man riskerar inte att rulla ner heller då man ligger med fötterna inåt.

Allrum/teverum/aula/barnens rike. Kärt barn har många namn och det här utrymmet får man nog säga att redan på kort tid blivit en enorm hit och är ett av de absolut mest använda och uppskattade rummen i drömhuset.

2 reaktioner till “Drömhuset före och efter Del 2 – Tv-rummet”

  1. Vad fint ni har det! Varifrån fick du tag på Cole & Son-tapeten? Går själv i tapettankar just nu.. Gott nytt år i Drömhuset!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s