Drömhuset före och efter del 1 – Köket

En vecka i drömhuset. Vi har hunnit fira jul och ha mellan 5-7 pers inneboende dygnet runt så gott som hela vår första vecka i huset och det har varit något kaotiskt men alldeles alldeles underbart. Vi har en hel del att packa upp än innan vi har allt i sin ordning men det får ta den tid det tar nu när vi äntligen är inne.

Nu tänkte jag att ni skulle få följa med på husesyn och köra ett rum om dagen här på bloggen med ursprungliga före-bilder och efter bilder så att ni får se vad som hänt. Vill ni kolla vad som hänt på vägen finns det bilder från hela byggskedet under fliken Drömhuset uppe i bloggens övre- samt högra balk.

Först ut, köket, varsågoda:

Före:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC
Köket kommer från Epoq och vi valde gråbeigea dörrar samt vit kompositskiva med infälld ho i samma material för att slippa möglande silikonfogar och annat som samlar skräp. De gamla plankgolven togs fram från under plastmattan, bars ut, slipades underifrån för att passa den nya skålningen och lades in igen innan de fick några lager målfärg. Taken togs fram från under flera lager nyare tak och målades även dom. Väggar och golv har fått ny ekovilla isolering och skålning. Vitmålad pärlspont och kalklitir på väggarna. En ljusare dag ska jag visa lite mer detaljer.

Före:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
nyttkökgammalthusPå den andra bilden från innan huset var klart in ser ni att vi här öppnat upp en dörr mot matsalen och vardagsrummet för att lättare komma ut till matbordet som står straxt utanför den dörren. När vi rev skivorna bakom den gamla köksinredningen fanns dörren där färdigt så det har varit en öppning precis här innan också visade det sig, vi behövde inte mer än lista runt det färdiga dörrhålet.

Före vyn mot vårt sovrum:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Eftersom köket är i minsta laget i en fempersonerfamilj och vi dessutom valde bort överskåpen för att behålla maximal luftighet i det lilla köket så lade vi in ett vitrinskåp som sväljer massor med porslin. Dessutom har vi ett till likadant vitrinskåp i matsalen i samband med matbordet.

Den gamla 1800-tals dörren hittade vi i uthuset. Kolla in listarbetet mot stockväggen. Vi har många sådana lösningar i vårt hus där exakt noll vinklar är raka och släta. Behöver ni nån med tålamod deluxe till den här typens snickerier ska ni be att få Kronholm på Aveobygg till er. Han är guld!

Så där har ni vårt kök nu då. Litet men naggande gott kanske man kunde säga. Vi har testkört det under de mest krävande omständigheter man kan tänka sig redan, sex kockar som förbereder julmiddag och inte ens då var det nåt större problem så jag tror inte vardagen kommer bli nåt problem då heller.

 

3 reaktioner till “Drömhuset före och efter del 1 – Köket”

  1. Verkligen toppen Joanna, dethär är vad många drömmer om men är få förunnat! Skulle jag ha varit yngre skulle jag också velat köpa upp nått i samma stil. Nu väntar jag bara på att få köpa en liten lokal i stan i ett trähus och förvanla det till nått liknande.

  2. Vilken enorm skillnad – och otroligt fint blev det!

    Jag stod och ”pajade” dylika dörrar på Gigantti igår och drömde om ett nytt kök (fast vårt är bara 9 år gammalt men i en helt annan stil..)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s