The final countdown – 6 dagar till flytt

Sex dagar till inflytt.

rörspisgamlabrädgolvochkalklitirDet gamla brädgolvet i vårt sovrum har fått ett första lager ljusgrå målfärg ikväll. Igår fick väggarna två lager kalklitir men som ni kan se blev färgen väldigt ljus så troligen blir det ett tredje lager i en mörkare nyans. Här har vi blandat två påsar Sky och en påse Sage för att få en mild blekgrön nyans. Lite för mycket päronglass för min smak så vi får nog fila på nyansen lite ännu.

På den övre bilden ser ni också den murade rörspisen (kallas så i Sverige har jag för mig men vad heter det i Finland, dvs en murad kakelugn utan kakel men i övrigt samma teknik?). Det fick bli en sådan när vi blev snuvade på kakelugn nummer två i ett nätbedrägeri där vi gick back en hel del pengar. Sedan hittade vi aldrig nån annan kakelugn som var rätt storlek så då fick det bli en rörspis av gammal modell. Den ska ännu slammas vit och få luckor förstås.

Köket.

lantligtkökMaskinerna börjar komma på plats. Men det beror ju liksom lite på hur man vänder sig och vilken vinkel man fotar i för tillfället.

byggkaosAndra riktningen. Det är ju en bit kvar till inflyttningsklart nog.

Än så länge har vi värmeelement i endast ett rum i huset. Största elen av nedervåningen saknar lister, golven ska målas i tre rum till och i kvisten har vi inget golv öht just nu frånsett en gjuten platta. Nån riktig ytterdörr har vi inte heller monterad den står nymålad och torkar ännu och så saknas det fönster på några ställen också. Men sex dagar. Det är ju massor med tid det hörni!

3 reaktioner till “The final countdown – 6 dagar till flytt”

  1. Ert nya hem kommer verkligen att bli väldigt hemtrevligt och fint! Vad händer med ert ”gamla” hus? Kommer ni att sätta det till försäljning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s