Rapport från drömhuset

Nu går det undan. Det är tre veckor till inflytt och det börjar bli alltmer likt ett hus man kan bo i snart!

Badrummet är på gång:

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Marrakech Designs Kelim Klassisk blev underbart fint. Sen bilden togs har det också fått fog, och väggarna är på gång också nu.

SAMSUNG CSC
Här ser ni vad det blev av den gamla ytterdörren, badrumsdörr! Inga problem att bära in badkaret (och ut om man tröttar efter x-antal år).

Glasverandan har fått pärlspont på väggarna, panel i taket och fönstren börjar vara klara för målfärg.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Specialtillverkade snickerier som Aveo tillverkat åt oss enligt bilder från gamla hus. Det blir så toksnyggt. Bara en sån sak att dom själva föreslår en lutning på 10 grader för att det är snyggare än ett rakt avsågat bräde när det inte är dyrare eker tar längre tid med en sned kant än en rak.

SAMSUNG CSC
Skurklossar och golvlister (igen efter nån suddig bild jag skickat med texten ‘nånting hitåt vill jag ha det’.

Köket är snart färdigt:

SAMSUNG CSC
Fog saknas ännu.

SAMSUNG CSC
Också i vardagsrummet börjar snickerierna komma på plats.

SAMSUNG CSC
På övervåningen fanns de gamla listerna kvar och dem har vi numrerat och sparat så nu pusslar snickarna ihop dem tillbaka.

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC
Och idag kom den ljuvligaste tapeten nånsin upp i lilla gästrummet.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Är den inte underbar?! En lyxig blåvit sak från Ralph Lauren som jag tyckte att det minsta huset i rummet kunde unnas för att inte bara bli en tråkig liten skrubb. På två väggar blev det alldeles lagom.

Och så är trappan på plats, och den blev så fin så fin så fin.

12278026_10153717420478948_92245187_nMed fasade kanter på trappstegen som inte kommer fram på den här bilden, samma ljusgrå nyans som de övriga snickerierna i huset målas med.

Börjar ni set det också? Det där som funnits i mitt huvud sedan vi vandrade in på den första visningen i april och tänkte på en framtid i det här underbara huset? Fatta. Vi är så nära så nära nu. Om en månad firar vi jul i det här underbara huset. Vilken julklapp.

 

5 reaktioner till “Rapport från drömhuset”

  1. Härliga tider 🙂 Lever själv mitt i köksrenovering, och kan tycka att bara det är alldeles tillräckligt, så gissar att känslan av tillfredsställelse är enorm både före, under och efter flytten 🙂 Lycka till!

  2. Åhh, vad jag är nyfiken på att se köket. Vi står i valet och kvalet mellan Ikeas bodbyn eller EPOQs ljusgrå fasett. Vi har inte Epoq i hemstaden så jag har kollar närmaste NCS-koden och då är det typ grönt?!? Hur upplever du den i verkligheten?

  3. Fantastisk idé med återanvändningen av ytterdörren! Så charmigt, fyndigt och fint! Allt annat i huset är också en smakfull och härlig blandning av gammalt och nytt. Lycka till med slutspurten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s