Att ha vunnit en ho men förlorat en kakelugn

Inlägget är till en del ett samarbete med domusclassica.fi

Efter mycket sökande är tvättfatet till badrummet äntligen på väg. Det var många saker som skulle klaffa. Stilen först och främst. Klassiskt och lämpligt för ett gammalt hus men absolut inte för romantiskt. Sen fick det inte kosta multum heller. Jag hittade ju mängder med handfat jag tyckte var perfekta förstås. Prislapparna på 1000-1500 euro för lite porslin not so much. Och sen det allra svåraste. Det fick inte ha förborrade hål för kranar eftersom vi redan hade köpt en väggmonterad kran. Inte det lättaste visade det sig att få alla dessa tre saker att klaffa. Men nu så.

Screen Shot 2015-11-02 at 19.58.41Ordentligt djup är ett måste hos oss med små barnhänder som skvätter mycket. Avskalad och minimalistisk men ändå klassisk i sin form. hansgrohe piiloansennusScreen Shot 2015-11-02 at 19.28.01

Tror det kommer att bli suveränt i kombination med den moderna kranen men med lite ‘vildare’ gammaldags golvkakel jag skrev om HÄR. Ja det är på väg nu, golvet. No turning back.

Handfatet hittade jag hos livsfarliga DomusClassica.fi. Livsfarlig för att såna som vi som restaurerar ett gammalt hus hittar allt man behöver därinne. Allt från verktyg för att kitta om fönster och annan restaurering till färger och andra ytmaterial lämpliga för gamla byggnader, till beslag, belysning, elkontakter, kaminer och kakelugnar osv osv. Och allt ser ju så mycket snyggare ut i gammal modell. Helt klart en järnhandel jag gärna går vilse i. Som sagt fullständigt livsfarlig.

kakelugn2

Och en kakelugn ja. Det hade ju varit lägligt (och framförallt pålitligt) att klicka hem en från domusclassica förstås men nu fungerar inte nytillverkade kakelugnars teknik i våra gamla rökkanaler har jag fått lära mig av såna som förstås sig på. För vad som hände med kakelugn nummer två som vi väntat och längtat efter var tyvärr att vi råkade ut för ett rejält nätbedrägeri och två månader efter inbetald första rat står vi fortfarande utan vare sig pengar eller kakelugn. Så galet surt och sorgligt. Så om ni har en vit fyrkantig antik kakelugn av kortare modell liggande i nån gömma hör gärna av er till oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s