Att drömma om en gammal kakelugn eller två

Så länge jag kan minnas att jag brytt mig om inredning har jag älskat gamla hus och som en naturlig fortsättning på det, gamla kakelugnar. Som i så många andra gamla hus har de gamla kakelugnarna försvunnit under årens lopp även från vårt ny(gamla) hus, så nu är tanken att det ska åtgärdas.
Muraren är kontaktad, sotaren kommer i veckan och undersöker rökkanalerna, och jag surfar kakelugnar till salu varje kväll.

kakelugn

kakelugn3

kakelugn2

kakelugn1

Alla bilder via pinterest.

Åtminstone en, eventuellt om det går, två gamla kakelugnar har vi tänkt låta mura upp. En i vardagsrummet och en i det som ska bli Magnus och mitt sovrum. Huruvida det bara blir en i vardagsrummet eller även en i sovrummet beror på vad muraren hittar när han undersöker murarna och skorstenarna närmare. Muren i vårt blivande sovrum är av en modell som är gjord för en gammal råspis eller vedspis så det återstår att se om han kan åtgärda den utan att riva hela muren och skorstenen och allt.

4 reaktioner till “Att drömma om en gammal kakelugn eller två”

  1. http://www.kakelugnsmakaren.se/ Här finns fina kakelungnar. Peder Nyström heter kakelugnsmakaren i Vännäs. Mångårig bekant till oss på Stundars. Säljer och murar och monterar kakelungnar ur eget lager. På väg till Backlidens gård i början på juni i år för att mura en kakelugn, som de köpt av honom.

    Hälsningar Peter Båsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s