Sentimental Sunday

Idag har jag bland annat bläddrat igenom mängder med gamla foton från några år tillbaka, och då slog det mig att jag kanske kunde visa lite bilder från vårt förra hem, radhuslägenheten vi bodde i under fyra års tid innan vi byggde huset.

Bilderna är ju inte fotade med tanke på att visas upp, jag gick helt enkelt en runda med kameran i samband med nån visning då vi hade städat för att ha som minne för framtiden hur det hemmet hade sett ut. Here we go:

Gerby1

Man kom in i en typisk smal hall med förvaring längs ena hela sidan. Till vänster ur bild hade vi hela väggen med spegelskjutdörrar från golv till tak. William är cirka 2 år på bilden skulle jag uppskatta.

Från hallen kom man in i badrummet:

Gerby2

Gerby3

Inget speciellt alls där, väldigt basic men jag minns att jag uppskattade att det fanns plats för skötbord inne på själva toan. Bastu fanns också.

Gerby4

Följande dörr i raden ledde till det större sovrummet i nedrevåningen. Då vi först flyttade in och övervåningen inte ännu var byggd var det här Magnus och mitt sovrum och William sov i spjälsängen i det här rummet med oss. Senare när vi flyttat till övervåningen var det här arbetsrum/gästrum.

Det fanns ytterligare ett pyttelitet sovrum på nedrevåningen som fungerade som lekrum men det finns exakt NOLL bilder på det rummet, antagligen för att det aldrig var i fotodugligt skick.

I hallen mellan tamburen och kök/vardagsrum stod ett piano som ingen av oss kunde spela på:

Gerby5

Vardagsrum och kök satt ihop i ett enda öppet utrymme, köket till vänster:

Gerby6

Gerby7

Och vardagsrummet till höger:

Gerby8

Gerby9

Där skymtar också trappan till övervåningen som vi började bygga genast vi flyttade in för att hinna få den klar till Elias var beräknad att födas.

Gerby10 Övrevåningen bestod av ett enda stort rum (+en förvaringsskrubb), här sov vi hela familjen tillsammans eftersom pojkarna var så små och jag sprang skytteltrafik mellan dem båda hela nätterna.

Gerby11

Gerby12

Gerby13

Gerby14

Spontant när jag ser på bilderna som jag inte tittat på på flera år så tycker jag vi hade det ganska avskalat och snudd på tråkigt inrett. Och prydligt. Jisses ändå. Det var nog mindre rådd med två små barn än med tre stora får man konstatera. För sådär undanplockat blir det ALDRIG mer hos oss nu.

Mycket vitt, brons och brunt, förutsägbart och ganska opersonligt frånsett några få thailändska detaljer men så får man komma ihåg att vi var unga och fattiga då vi flyttade in här. Inredningstrenderna såg också annorlunda ut mot nu, mönster fanns i princip inte alls just då känns det som.

På det stora hela blir jag ganska sentimental när jag ser på dom här bilderna och minns allt stort som hände under dom åren och hur bra vi ändå trivdes i det hemmet. Och det var så ENKELT. Att bo i ett mindre radhus med få kvadratmetrar, liten trädgård att sköta och tusen ggr färre saker på to-do listan jämfört med egnahemshusboende. Ändå trivs vi ju utmärkt också nu med den boendeform vi har nu.

4 reaktioner till “Sentimental Sunday”

  1. Och lägenheten var vår innan ni flyttade in 🙂 Vi trivdes också riktigt bra där. En fin period i livet eftersom pojkarna blev födda medan vi bodde där. Så roligt att se förändringar som blivit gjorda sedan vi flyttat ut. Då vi flyttade in -00 så var det plastmattor i hela lägenheten. De som bott där före oss hade två (?) stora hundar. Vi bytte till björkparketten. Så förländge vi terassen och lagade räcket. Verkar som om alla trivts / trivs i lägenheten!

    1. Vad kul att höra av er båda två! Tänk vad häftigt att vi är tre familjer som bott i den lägenheten just under dom där mest intensiva småbarnsåren då barnen föds 🙂

  2. Fniss, det där är ju VÅR lägenhet! Konstigt att vårt älskade hem en gång var ert älskade hem… Jag kan hälsa att lägenheten mår väl och vi trivs ypperligt här med våra tre barn (har utökat med två sedan vi flyttade in). Vad jag kan se på bilderna har inte mycket ändrat, förutom att vi bytt ut kyl och frys samt att vi har myyyycket mera saker (gaaah)! En annan sak jag ser är att vi faktiskt har nästan identiska köksgardiner och köksmatta som ni hade då ni bodde här, haha!

  3. Vi har inte hunnit bo så länge i vår radhustrea ännu, men jag stortrivs redan. Väntar ivrigt på våren och att få fixa vår lilla egna gräsplätt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s