Ett jullov

Imorgon är det vardag igen. Det har varit ett härligt, skönt och lugnt jullov.

Jullovet inleddes med julfest på jobbet. Julgranstema. Vad annars.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

En bild säger mer än tusen ord. Så. Sjukt. Roligt.

promenad

Och vi fick en vit jul trots att det såg dåligt ut där ett tag.

julgran

Vi åkte till sommarstugan och högg en gran.

SAMSUNG CSC

Och så väntade vi spänt på gubben i rött förstås.

SAMSUNG CSC

tomtentapparnäsan

Som när han äntligen kom var minst lika spänd och nervös och blyg som barnen, så pass att han inte ens vågade säga hej eller börja dela ut klappar innan han uppmanades att göra så. Sen tappade han näsan och glasögonen och hela baletten också. Men han va snäll och lyssnade tålmodigt på alla julsångerna barnen sjöng för honom och så hade han ju med sig massiva mängder gåvor förstås.

middag

Vi blev bjudna på nyårsmiddag.

great blondinos1

Och så blev jag blondin igen också plötsligt. Eller plötsligt är väl fel beskrivning på något som tog en hel vecka att åstadkomma och som ännu är ett work in progress.

Jag har fotat mindre än på säkert fem jular innan, och det som fotats har fotats bara med telefonen som ni märker på kvaliteten. Jag har verkligen tvingat mig själv att koppla bort vardagen med jobb, blogg och rutiner. Så till den grad att det kommer vara ren och skär pina när väckarklockan ringer imorgonbitti och jag ska försöka få iväg Elias och mig i tid till förskolan och jobbet. Det är första jullovet på mååååånga år som vi vakat halva nätterna och sovit halva dagarna nu när våra barn äntligen lärt sig att sova.

2015 bring it on.

En reaktion till “Ett jullov”

  1. Hej! Läser ofta din blogg och du skriver så bra! En lite privat fråga kanske som inte behöver svaras på såklart, men undrar ni som har tre barn, hur kom ni överens om antalet barn? Tycker ni att ni hinner med alla 3? Aktiviteter osv. Vi har en som blir 2 detta år, o vi är båda överens om att två barn räcker. Vill gärna hinna ordentligt med båda och bor med en sambo som jobbar rätt mycket. Så vi är överens om antalet, intresserad bara av hur andra resonerar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s