Här kommer som utlovat receptet på den underbara chokladkakan:
Mörkchokladkaka med karamellsås och flingsalt
2 hela ‘rullar’ med Dominokex (jag använde de med chokladfyllning)
24 matskedar smält smör (utgick från ett amerikanskt recept så det ser lite roligt ut med mängderna)
2 små kaffekoppar med farinsocker (packat)
ca 3 dl vispgrädde
350g mörkchoklad
1. Mixa Domniokexen med 8 matskedar smält smör i matberedare. Pressa ner i pajform eller kakform med löstagbar kant. Ställ i frysen ca 10 minuter så att den stelnar något.
2. Rör ihop resten av det smälta smöret (ca 16 matskedar) med farinsockret i en liten kastrull över medelhög värme tills det börjar bubbla. Fortsätt röra under ca en minut. Ta kastrullen från värmen och rör långsamt ner ca 1 dl av vispgrädden i karamellen medan du vispar hela tiden. När karamellen är slät låt den kallna ca 15 minuter o häll den därefter över Dominokexbottnen och ställ in i frysen i ca 40 minuter.
3. Bryt ner chokladen i en skål. Värm den resterande vispgrädden i kastrull eller micro. Häll den heta grädden över chokladen och låt stå ca 5 minuter. Rör sedan chokladsåsen slät och häll den över kakan. Strö lite flingsalt överst och ställ in kakan i kylskåpet tills den ska serveras.
Kakan är mycket kraftig i smaken så jag valde att servera den med vispgrädde. Man kunde också tänka sig att göra en större sats av kakan i långpanna och sedan skära upp den i små fyrkanter. Originalreceptet hittar ni HÄR, jag gjorde dock dubbelsats av karamellen eftersom den ursprungliga mängden knappt täckte min pajbotten.
Alltså det där lät supergott och enkelt 🙂 måste nog testa!