En livstid i ett ögonblick

Nu får bloggens jullov vara slut! Nytt år, nya tag som det så puppsigt heter. Nu kör vi. Idag har vi firat att vi har en nioåring i huset. ‘Oj så många ljus, jag känner ju mig gammal!’ sa han.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ni kanske kan gissa hur jag kände mig då. En nioårings mamma. Hur är man då? Borde  man inte vara medelålders och ha sitt ‘shit together’ om man är en nioårings mamma? ‘

Nio år. Känns som en livstid, och som ett kort ögonblick på en och samma gång. Så roligt och fascinerande och underbart och utmanande och tungt och fullt med kärlek. Det svåraste och det roligaste i livet.

Och det är ju så kul att ha en nioåring. En härlig ålder då dom ännu liksom ligger på gränsen. Ganska stora och ansvarsfulla, självständiga med sina egna liv, självgående och ganska mogna på många vis. Och ändå inte för stora för att ibland sitta i soffan och mysa med mamma och pappa.

Ännu vid nio år är inte mamma och pappa för pinsamma för att hänga med. Och jag njuter av det. För jag vet att det bara är en tidsfråga, en mycket kort tidsfråga innan han ska börja bryta sig loss på allvar. Vi är ungefär halvvägs nu. De första nio åren har vi fått ha honom helt och hållet men de följande nio åren kommer handla om att förlora honom lite till världen. En liten liten bit i taget.

Nio år firades med en massa gott förstås.

SAMSUNG CSC

Pepparkakscheesecake är ett säkert kort såhär års. Ni hittar receptet HÄR.

SAMSUNG CSC

Och så hittade jag ett nytt recept. På kanske världens godaste chokladkaka någonsin. Med botten av krossade Dominokex, täckt av hemgjord karamellsås och chokladkräm och sist men inte minst det som gör den perfekt, flingsalt. GALET god. Kraftig, så tunna, tunna skivor är det som gäller. Men den där karamellsåsen och chokladen med flingsaltet till alltså. Jag dör så gott. Receptet postar jag imorgon.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Blåvitt porslin givetvis, och så finaste servetterna just nu med Elsa Beskows Farbror Blå på.

Grattis fina William på din nioårsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s