Kära detaljer

Lite i taget samlar jag dem på mig. Detaljerna. En del har jag haft länge, en del är nya. De som hänger med från barndomen på ett eller annat sätt är extra kära förstås.

SAMSUNG CSC

Det lilla indiska vitrinskåpet är ett Findit fynd från några år sedan, HÄR bloggade jag om när jag fyndade det. Den fyrkantiga lilla korgen och det silverfärgade skrinet inne i skåpet loppisfynd. Den lilla snirkliga spegeln är Made in Thailand och var ursprungligen guldfärgad. Också den lilla grodan av trä är hemsläpad från Thailand i en kappsäck, lika som benporslinskopparna med guldkant inne i skåpet.

Snäckan har jag själv plockat på en strand på en ö långt långt ut i havet nära Kambodjanska gränsen i mitten på åttiotalet dit mamma, min bror och jag blev utskjutsade i en fiskebåt för att bo med en fiskarfamilj som bodde där ute. Dit blev vi lämnade med löfte om att bli hämtade efter nån vecka, utan telefonkontakt eller andra möjligheter att ta oss hem om nåt hade hänt. Vi sov på golvet under myggnät i en hydda på pålar och jag minns att vi hade med oss flera stora ficklampor dit då vi åkte som vi lämnade åt familjen för elektricitet fanns ej. Men vackra stora snäckor som vi plockade, den här är den minsta av dem.

SAMSUNG CSC

Det marockanska brickbordet har ni sett många ggr förut. Jag ÄLSKAR det. Inbillar mig att det är ännu mer kärt när det inte är ett nytillverkat ‘modebord’ i masstillverkningsmodell (även  om dom också är supervackra det sticker jag absolut inte under stol med) utan funnits hos oss i många år redan, först på sommarstugan och sedan hemma i ‘stan’. Och innan dess, i min pappas ägo i tiotals år sedan han roadade hem det från Iran innan jag ens var påtänkt.

Suckulenterna är de enda blommorna frånsett orkidéer och kaktusar som överlever i min vård. Den lilla silverfärgade krukan/burken/skålen är från Thailand den också,  jag har många av dem i olika storlekar. Och det lilla indiska träskrinet är ett loppisfynd från i höst och ingår i en serie på tre små träskrin som går att lägga inuti varandra varav det här är det minsta. En annan dag kan jag visa er hela serien jag är riktigt nöjd med det fyndet faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s