Årets lillajulgran

Varje år till lillajul brukar jag ta in en liten bordsgran. Några år har jag planterat en liten gran eller tall i kruka. Dom har torkat bort och dött trots flitigt vattnande, den torra inomhusluften har dom inte gillat. Ifjol testade jag istället ha en gran i vatten:

SAMSUNG CSC
Den barrade så utav helsike och vi blev galna på att varje gång nån gick förbi så räckte vinddraget till för att det skulle rassla ner en hög med barr. Men så hur fixar man en gran som inte barrar men inte heller är plast?

SAMSUNG CSC

Jag kom på att det låg en gammal prydnads’gran’ i garaget. Nångång redan på nittiotalet fick jag den i gåva. Den var då guldfärgad med knallblå kruka minns jag. Under studietiden fick den ett lager vit spraymålfärg och sedan dess har den legat övergiven. Men man kunde ju använda den som stomme i alla fall?

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mossa, järntråd och en toppstjärna av björknäver. Risken finns ju att även den här börjar skräpa vartefter mossan torkar men allt som inte är barr är en förbättring. Nu ska jag bara försöka hitta en snygg kruka till den också, tills vidare virade jag in den i lite brunt papper men en tjusig kruka borde göra den ännu bättre.

2 reaktioner till “Årets lillajulgran”

  1. Hur snyggt som helst!! 😀 Mossa brukar hålla hela månaden utan att man gör så mycket åt den, men som Emma skrev så kan man duscha med vatten när den börjar bli lite torr (inte för mycket bara så den ruttnar). 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s