Svar på era frågor

Bloggkulturen har definitivt förändrats, det märker man såna här ggr. Sist jag hade frågestund på bloggen var 2011. Ni var färre läsare, men då fick jag dela upp svaren i fyra hela massiva inlägg. Vi är helt enkelt inte lika flitiga på att kommentera längre men det är helt okej det med. Annorlunda behöver inte vara dåligt. Men till er som ställde frågor ska jag i alla fall ge svar!

1. Hur bestämde ni er för just den husmodellen och den bottenplan som det blev? Var det svårt?

Nej inte så väldigt svårt. Vi körde uteslutningsmetoden. Vi hade en supertajt budjet då vi byggde iom att vi hade tredje barnet på väg och jag var hemma på full tid för femte året i rad då redan. Älvsbyhus var således det enda alternativet, det var ett ÄB hus eller inget hus alls. Själva modellen var mer en slump.

katajatar

ÄB hade precis då släppt sitt första vinkelhus i ett plan som hade fått mycket bra omdömen på bostadsmässan det året. Det var helt enkelt väldigt välplanerat och fungerande i sin utformning och vi älskade de stora öppna ytorna i mitten av huset där hall, kök och vardagsrum möts. Ett plan kändes också praktiskt och härligt efter några år i tvåplans boende med småbarn (trappor mot småbarnshuvud var ingen höjdare och grindar hjälpte föga tyvärr).

2. Ge dina bästa förvaringstips i hemmet.

Massor och mängder av det. Är väl mitt enda svar. Byråer som sväljer enorma mängder överallt. I alla rum. Med STORA lådor.  Skjutdörrar sparar utrymme, skoskåp upp längs väggarna tar lite plats. Och så är Dymoetiketter en barnfamiljs bästa vän. Framförallt sen när barnen börjar vara läskunniga. 

3. Varför har din pappa bott så mycket utomlands? Är dina föräldrar gifta?

Min pappa har velat resa runt världen sedan han var barn så hans mål var alltid att ha ett jobb som skulle ta honom till världens alla hörn. Det har det också gjort. Han har bland annat byggt kraftverk här och var, chefat för en plastfabrik nåra år och grävt opaler i Australiens öknar.

Mina föräldrar är inte gifta nej. Vi har bott en kort period med min pappa, och under ett antal år i samma land då jag var liten och vi alla bodde i Thailand.

4. Hur ser ditt idealhem ut om pengar inte var ett hinder?

Ett hus vid havet helt klart. Antingen riktigt gammalt, vackert spröjsade fönster,breda golvplankor och högt till tak ELLER nytt, modernt med enorma fönster från golv till tak mot havet. Egen pool (för att jag är uppvuxen med det i Thailand så inget hem är fullständigt utan det i min värld, ens i vårt klimat). Enorma terasser runt hela huset. Flera badrum (vi har ett nu på fem pers, det håller inte i längden när kidsen blir tonåringar). Badkar. En enorm vacker trädgård som nån annan än jag sköter haha!

Eller så kunde jag tänka mig en liten lägenhet med fransk balkong och knarrigt golv i ett gammalt hus i en europeisk stad också. Jag har många drömhem.

5. Vad är det roligaste med ditt arbete?

Oj många saker. Att få jobba med det jag i hela mitt vuxna liv haft som hobby. Att alla timmar jag plöjt ner i inredningstidningar, bloggar, inredningssajter på fritiden nu visar sig ha varit en perfekt ‘utbildning’ när man ska vara trendkänslig, ha näsa för ‘the next big thing’ i inredningsvärlden osv. Härliga kolleger. Och så älskar jag kundbetjäning, när man får respons för god service, kunden är nöjd och glad och man känner att man gjort ett bra jobb.

6. Vilken möbel som du har gjort om är du mest nöjd med och varför?

Kanske bordet.

fyndbordnyabordet1

Eller byrån.

byråföre

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Bordet för att det inte såg ut för mycket o sedermera blev jättevackert (tycker jag då) och byrån bara för att förändringen var så stor för hela rummet där den står. Fast det är nästan omöjligt att välja. Jag älskar ju som bekant alla makeovers och diy projekt.

2 reaktioner till “Svar på era frågor”

  1. Jag kom på en ny fråga som du gärna får besvara nångång när tid och inspiration finns. 🙂 Vi har också ett Älvsbyhus och jag skulle gärna vilja se vad ni har gjort i grovköket. Jag tycker det är husets absolut svåraste rum. Trångt och smalt och eländigt.

  2. Ooh, opaler i Australien! Spännande! Hajjade till. Spenderade hela lördagen med att gå igenom ALLA guldsmedsbutiker och ”stenbutiker” i jakt på en tilltalande opalring (intalar mig att om DEN hittas kanske vi kunde gifta oss med sambon. För en opal kunde jag tänka mig se på resten av mitt liv. De är så underbara har jag insett nu då jag burit en kring halsen och en kring handleden nu en längre tid! Du har inga tips kanske om var jag kunde hitta sådana?! (Tycker inte jag hittade nåt vettigt med snabbsök på nätet heller..)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s