Mamma lilla mamma vem är väl som du

karin
Det här är Karin (med Elias i famnen). Karin är min svärmor. Min mans mamma, mina barns farmor. Karin som alltid gjorde köttbullar och kladdkaka åt Magnus och mig när vi var fattiga studeranden. Karin som sjöng med till alla låtar fast hon inte kunde orden och bara sjöng ‘duuduuduuu’ istället vilket vi fnissade åt. Karin som lade senap och ketchup på allt även när det inte var ‘lämpligt’. karin1 Karin som var vig och stark och jumppade flera ggr i veckan efter pensionen och kunde stå på huvudet ännu då pojkarna var mindre. Karin som varit speciallärare och jobbat hela livet med barn med specialbehov. Karin som läste sagor med bättre inlevelse än nån annan för barnbarnen. Karin som alltid var så omtänksam, generös och tålmodig. Kloka, fina, kära Karin.

Jag säger var, fast Karin lever än. Karin har alzheimers. Karin var bara lite över 60 år när hon fick sin diagnos. Karin kan inte längre stå på huvudet. Karin vet inte längre att hon har man, barn och barnbarn som saknar henne. Karin kan inte längre läsa eller skriva, inte heller prata mer än nåt enstaka ord. Karin kan inte gå utan stöd, inte klä sig eller äta utan assistans.

Här under kan ni lyssna på Magnus och Nickes första pod ‘Ordet’.

I första avsnittet är ordet mamma. Ett rörande och allvarligt avsnitt. Ett samtal mellan två män som båda förlorat sina mammor på olika sätt i ganska unga år. Lyssna på det. Och sen kramar ni om era egna mammor om ni ännu har möjligheten.

4 reaktioner till “Mamma lilla mamma vem är väl som du”

  1. De anhörigas sjukdom… Själv förlorar jag min farmor. Hon har varit sjuk i snart 15 år och det finns inget kvar av den person som var min fantastiska farmor.

    1. Ja det är nog en fruktansvärd sjukdom. Både att ha själv (så länge patienten ännu är medveten om vad som händer med dem) och att uppleva från sidan som anhörig. Att dom finns kvar, men ändå inte. Beklagar att din farmor gått det här sorgliga ödet till mötes ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s