Barcelona in my heart

avsked En tisdag eftermiddag för ett par veckor sedan tog vi avsked av barnen. Mommo flyttade in, kylen var fylld och veckoschemat var uppskrivet timme för timme på griffeltavelväggen i hallen. bil Sen bar det ner över de österbottniska slätterna mot Tammerfors flygfält. sagrada1 Följande morgon väcktes vi av ett behagligt klockspel. Och när vi öppnade de gamla vackra dörrarna till den franska balkongen möttes vi av den här utsikten. Sagrada Familia så nära att man nästan kunde röra den kändes det som. Oslagbar utsikt när man bor i Barcelona får man väl konstatera. Den var verkligen helt galen och sagolik. Oavsett om man är brydd i katedraler eller ej, arkitektur eller ej, så gör nog den här byggnaden nån slags intryck på en bara för att den är så galet galet stor. vi Och sen började vi vandra. Och vandra. Och vandra. Upp för berg. la playabeachen Och ner för berg. räkor När vi blev hungriga åt vi gott. beach1 När vi blev törstiga så drack vi gott. palm Vi vandrade i vacker skymning. columbus Och mötte Columbus som tydligen hade fått syn på nåt intressant. fountains2 Vi vandrade vidare i natten och fick sällskap av några tusen andra visade det sig. Vi var inte ensamma om att vilja se de magiska fontänerna. fountains3 Och när fötterna blev för trötta för att vandra mer den dagen åkte vi hem till lägenheten, tog ett långt hett bad och njöt lite till av utsikten.

utsikt2utsikt

Vi vandrade vidare till små restauranger och klubbar som bjöd på iskall Sangria och livemusik. sangria Vi gick minst 15 kilometer om dagen. Vi åkte metro, lokalbuss och spårvagn. Vi hamnade i slummen, låg på beachen, åt ljuvlig och billig mat. Vi besökte inga av turistattraktionerna vi hade planerat att besöka och vi shoppade praktiskt taget ingenting, nånting vi också hade trott vi skulle göra. resan blev inte alls som vi tänkte men så mycket mycket bättre än vi kunnat tro. duojag Och det gick precis som alla som besökt staden innan oss förutspådde. Vi blev fullkomligt förälskade i staden. Vi kommer definitivt att återvända. Barcelona har verkligen allt känns det som. Berg och hav, vacker natur, vacker arkitektur, trevliga människor, kultur för gammal och ung, god mat. Dessutom är det en överraskande ungdomlig stad. Hela staden lever på hjul känns det som. Familjer som kommer rullande, mamma eller pappa på rollerblades skuffandes en barnvagn, storasyskon och den andra föräldern på skateboards. Utegym och skateparker överallt. staden anpassad för att man ska kunna ta sig fram nästan överallt på hjul.

Allt var perfekt. Nästan. Givetvis ska det ju inte bli FÖR bra heller.

Så den sista natten när vi kom hem vid midnatt och skulle upp för att resa hem följande morgon så märkte vi att toaletten i vår lägenhet hade pajat. Den rann non stop trots att vi försökte åtgärda problemet över en timme mitt i natten och slutligen gav upp och vred av vattnet i hela lägenheten. Strunt samma tänkte vi, hyresvärden kommer kl 9 imorgonbitti i alla fall och vi åker hem, vi behöver inte kunna spola nu inatt.

Det är här det kan bli lite äckligt för känsliga. Två timmar senare vaknar jag i ett hav av kallsvett, skakande som ett asplöv med en puls på 200 och inser att precis nu, när toan är paj och när jag om några timmar ska resa först 1,5 timme i buss (utan toa givetvis vad annars), sedan 4 timmar i flyg o sedan ytterligare 3 timmar i bil, har fått världens matförgiftning. Tajming is everything heter det ju. Sista natten sov jag på kakelgolv, kräktes i en hink och spolade med hjälp av en hink vatten jag fyllde och öste ner i toan varje gång jag måste få spolat. På morgonen kravlade vi oss iväg till busstationen och jag parkerade min skakande kropp på golvet utanför toalettdörren medan Magnus sprang iväg och sökte ett apotek som skulle ha nån mirakelmedicin som skulle , tja, i brist på mer diskret uttryck, proppa igen mig, för några timmar om möjligt. Buss för 12 euro fick bytas ut mot taxi 100 km för att ha möjligheten att stanna om nödvändigt och också för att det förkortade resetiden med hälften. Och vi kom oss hem. Utan desto större katastrofer. Men det var definitivt en av de längsta tyngsta resorna i mitt liv. Aldrig har jag längtat hem så fort som under den resan. Men Barcelona lämnade bara god eftersmak ändå. För jag vet ju att jag alltid däckar i turistmage oavsett vart vi reser. Afrika eller Åre (skojar inte, även Åre). Så Barcelona.  Jag förlåter dig.

2 reaktioner till “Barcelona in my heart”

  1. Låter som en superhärlig resa 🙂 jag har spenderat en hel natt med huvudet i en busstoalett från Hurghada till Kairo, so I FEEL YOU! Det är sjukt jobbigt att resa med matförgiftning. Urk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s