Mera sommarstuga

Några sista från sommarstugan i soligt väder under helgen.

SAMSUNG CSC
Man tager vad man haver inredning. Udda glasburkar och vinglas som hittats i skåpen fungerar fint som lyktor när höstmörkret faller på i en stuga utan elektrisk belysning. En gammal soffa blir ‘ny’ med ett lakan och kuddar på. Kuddarna gamla fynd från skåpen hemma, ursprungligen från HM Home och Gripsholm. Den vita med marina krysset på är hemgjord.

SAMSUNG CSC
En tallkvist som ramlat ner strax utanför huset fick komma in tillsammans med lite stenar från stranden. Repdetaljen på lyktan ger härlig marin känsla.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Sänggaveln är som jag nämnde i ett tidigare inlägg en del av en gammal sönderplockad soffa som jag hittade i ladan vid sommarstugan. Skolplanschen är från loppis och de övriga planscherna printade från Pinterest. Ankarkudde hemlagad och stjärnlakanen köpta för många år sedan på hemtex.

SAMSUNG CSC
En gammal limsakorg hittade jag också ute i ladan. I den ska vi förvara tidningar och böcker tror jag.

Och den gamla rottingstolen älskar jag så otroligt mycket. Dels för att den är vacker, men allra mest för att min moffa Harald satt i den varenda kväll på den andra stugans glasveranda och tittade ut över havet med sin kikare. Sommar efter sommar. Lika pålitligt som att mommo och han steg upp och vittjade näten vareviga morgon och lade ut dem vareviga kväll. Från den stolen lärde han mig alla fågelarter i viken utanför och jag kan precis känna hans sträva kind mot min, och tyget på hans rutiga flanellskjortor som han jämt bar till byxor med hängslen, ofta med byxbenen nerstoppade i ett par gummistövlar. Han hade ett finger kortare än de övriga nio eftersom han alltid reparerade allt själv, uppfinnare och handy-man deluxe som han var, och hade fixat en gräsklippare en gång som tog fingerspetsen av honom. Och så var han nog den tålmodigaste mannen jag mött. Timme efter timme lät han oss barnbarn till exempel rulla hans tunna gråa hår på mommos papiljotter när vi lekte frissa. Halis korgstol. Finaste korgstolen i världen.

En reaktion till “Mera sommarstuga”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s