Gäststugans makeover del 5

Vi beslöt oss för att åka ut till sommarstugan då helgen bjöd på sånt fantastiskt höstväder. Vi har haft plättkalas, plockat svamp, mommo har kokat lingonsylt, jag har tagit ett morgondopp i iskallt hav och Lova, hon försvann och skrämde slag på sin lilla mamma IGEN. (hon var tack o lov välbehållen, hade gått och satt sig i vår bil och somnat men innan vi hittade henne hann jag tänka både ett och annat och paniken var ett faktum). Vilda lilla trollunge. SAMSUNG CSC Sedan passade jag på att ta bilder på den sista delen av gässtugan som ni inte sett ännu. Matplatsen och lite smått runtomkring. Alla detaljer är inte helt klara, som sagt ska bland annat golvet få färg nästa sommar och lite finlir med listmålning och sånt kvarstår ännu.

FÖRE: SAMSUNG CSC

EFTER: SAMSUNG CSC Bordet med bänkar som stod framför fönstret tidigare åkte ut, istället fick den långa kökssoffan och de små borden ta plats här i morgonsolen. Borden fick en strykning vit färg (de enda möblerna i huset som vi fick lov att måla om pga att de var i så pass dåligt skick). Tidigare var det etta bordet grönt med orange kanter och det andra orange med gröna kanter. SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC Soffan och stolarna hade tidigare också knallorange kanter och ryggpinnar. Dessa målades i en blekt mintgrön nyans som matchar till den gamla gröna färgen som möblerna går i. Det orangea tyget som finns på soffan här vi helt enkelt dolt under ett smalrandigt sängöverkast. Mängder med dynor gör soffan bekväm att sitta i. SAMSUNG CSC Borden är än så länge bara grundmålade två varv, en sista strykning möbelfärg ska till nästa gång vi åker ut. SAMSUNG CSC

FÖRE: SAMSUNG CSC

EFTER: SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Hörnskåpet som tog upp en massa rymd och ljus fick också flytta ut eftersom det stod tomt till 90% och inte utnyttjades. Här står nu ett par extrastolar och fina gamla fågelplanscher har fått åka upp på väggen.

FÖRE: SAMSUNG CSC Även dörrarna var matchade i den tjusiga orange-gröna färgskalan. SAMSUNG CSC Den öppna spisen behövde fräschas upp.

EFTER: SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC Den fina högsmala spegeldörren som leder till köket fick bli mörkgrå för att främträda fint mot de naturvita Kalklitir väggarna. Nästa sommar ska även de gröna listerna bli ett minne blott i samband med att golvet målas ljusgrått. Spisen har fått ett lager vit färg. Älgen Helge som är en gammal trädrot fick hänga kvar ovanpå spisen där den varit i alla tider. Nu är renoveringen av stugan avslutad för den här gången men nästa vår fortsätter vi fixa.

Här hittar ni de tidigare delarna av stugans makeover: ETT, TVÅ, TRE och FYRA.

En reaktion till “Gäststugans makeover del 5”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s