Köksdetaljer

Orienten smyger sig in mer och mer hos oss. Det brukar ju vara så, att det börjar i ett hörn och liksom halvt obemärkt sprider sig sedan. Nu när vardagsrummet långsamt men säkert omvandlas från avskalat, ljust, vitt och skandinaviskt till mer varm, ombonad ottomansk lounge eller liknande, så börjar man se det även i grannrummet, köket.

Här är allt fortfarande ljust och monokromt. Svartvitt och lite indigoblått. Det är i de små detaljerna förändringen sker.

SAMSUNG CSC

Skandinaviskt lantligt smalrandigt överdrag på madrassen har nu bytts ut mot indiskt batikmönstrat (mamma hämtade det som egentligen är en duk åt oss, var hon köpt den vet jag faktiskt ej men gissar på Indien, Sri Lanka eller Thailand).
SAMSUNG CSC
Även korgstolens dyna som tidigare var klädd i ett grått grovstickat överdrag har fått nya kläder. En sarong har fått agera kuddöverdrag. En present som mamma hämtade hem åt mig från en resa till Goa för många många år sen om jag inte minns fel. Den har sedan dess följt mig till många stränder som liggunderlag i alla världens hörn, nu pryder den sin plats i köket. Dip-dye kudde från hemtex.
SAMSUNG CSC
Den ensamma danska blåvita porslinskoppen får allt fler kompisar. Sockerskålen ett loppisfynd, den mindre tallriken köpt på Indiska många år sedan och den stora hade vi som serveringsfat i mitt barndomshem i thailand redan på 80-talet.

SAMSUNG CSC
Den svarta skolplanschen med sädesslag på fick flytta ut till sommarstugan. På dess gamla plats hänger en tavla som Magnus och jag fick i förlovningspresent av min mamma (märks det att min mamma alltid gillat den här stilen kanske haha). Vi valde den själva i en konstaffär i Thailand där vi också förlovade oss för 12 år sedan och är ett tryck av en traditionell chinesisk klänning

Imorgon får ni se lite bilder från Habitare mässan som vi besökte från Aveo igår! Några personliga favoriter lovar jag bjuda på. Idag är jag helt enkelt för mosig i hjärnan för att börja plöja genom alla foton från gårdagen, det blev en fantastiskt lång och rolig dag och många foton. Uppstigning 4.30 och isäng följande natt 1.30. Men nu känner jag mig så galet peppad och inspirerad. Mera om det imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s