När hösten kom till vardagsrummet

VÅR/SOMMAR:

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
Vitt, ljusgrått, blått. Lätt, luftigt, tunna skira tyger. Igår inledde vi september. Då är det officiellt tillåtet att gotta ner sig i hösten tänker jag. Så jag gick lite lätt bananas.

 

HÖST (snudd på jul?):

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSiden, sammet, ull och skinn. Varma nyanser av rött, koppar, guld, orange.

Jag skyller på Turkiet.  I fjol somras åkte vi en vecka till Turkiet i maj. Där blev jag tokförtjust i alla färggranna glaslyktor i regnbågens alla färger men köpte inga eftersom jag ingenstans hade att lägga dem. Där såddes nog det första fröet till det här. Sen var det min man som gjorde mig sällskap genom indiska förra vintern och tyckte det kunde vara trevligt med lite mer färg som omväxling hos oss medan jag själv beundrade alla färggranna julgransbollar av tunnaste glas men som inte passade alls hos oss. Och sen när happylightsen i nyansen Assayita damp ner i lagret på jobbet, då blev jag helt enkelt tvungen att skapa mig ett rum att sätta dem i.

Ett par veckor sen beställde jag till slut en kelim matta från carpetvista, och igår anlände den. Frånsett happylightsen är mattan det enda nyinköpet. Alla fårskinn, tavlor, kuddar, plädar etc fanns i gömmor från tidigare perioder av orientaliska inredningsfiilisar hos mig eller mamma. Det marockanska brickbordet hade jag också från innan. Gamla souvenirer från tanzania, eritrea, iran, thailand, kambodja etc grävde jag fram ur gömmorna också. Mera lullull får komma till vartefter via loppisar och nån tur till indiska får det säkert också bli. Det här är nog bara början, det jag snabbt rafsade ihop på en kväll inspirerad av den nya mattan. Men nu kan jag äntligen unna mig färggalda glaslyktor och mönstrade ljuvliga textilier om andan faller på.

Tänk vad ett gäng glaslyktor i en souvenirbutik på ett turiststråk i turkiet kan starta om man är lagd på det sättet.

5 reaktioner till “När hösten kom till vardagsrummet”

    1. Tack 🙂 Jag har fixat lite mer med rummet nu också och fått in mer detaljer i andra varma nyanser utom rött som var det enda jag hade till hands först haha 😀 Så lite mindre julfiilis nu, men tack och kul att du gillar stilen 🙂

  1. Supermysigt! Kan ärligt säga att jag börjar vara riktigt trött på vittvittvitt. Tycker inte nödvändigtvis det är ”juligt” utan mera mysigt höstigt, mera sånt : )

    1. Jo det gör verkligen det nu ännu, jag råkade inte ha så mycket annat i den här stilen än just röda grejer haha! Men nu ska det till lite andra mönster och färger i rätt stil också så tror jag julkänslan minskar av litegrann då det inte blir bara rött och vitt och guld 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s