Bot mot höstrusk

Jaha. Så var det med den ‘varma hösten ända in i oktober’ som utlovades. Kallare och ruskigare augusti har man väl knappast sett och det känns onekligen deprimerande att få packa fingervantar med barnen till förskolan och skolan redan i augusti som för mig alltid ännu varit en sommarmånad.

Så det är kanske inte helt oväntat att det kliar i min inredningstand. Som alltid. Från svala luftiga somriga textilier, ljusa färger och avskalade rena ytor vill jag nu boa in mig i varma murriga mönster. Mjuka  texturer och naturmaterial som ull, skinnfällar, läder, och sammet. Mustiga varma mysiga nyanser och mönster.

höstmys

Kelimmatta från Carpetvista, kuddar och textilier från Indiska och HM Home, Happylights från Aveo. (Ber om ursäkt för mitt slarvigt ihoprafsade kollage utan snygga övergångar och med synliga linjer haha. Ni får söka er till nån med mer tålamod för prydligare visionboards).

Hösten slog till med en smäll och nu får mitt hem gärna dämpa slaget lite. Dämpa ljuset, dämpa ljuden. Om jag till sommaren vill ha in ljuset och naturen, ha lätta tunna gardiner om alls, tunna lätta mattor, vill jag nu gömma mig undan kylan och mörkret och regnet. Skydda mig mot det kalla och våta. Tjocka mjuka mattor, mysigt ljus, varma filtar.

Har ni också fått höst-makeover inspiration?

2 reaktioner till “Bot mot höstrusk”

  1. Ja!! Fast jag ska flytta in in en ny lägenhet så det blir ingen makeover för min del utan börjar helt från början! OCH SÅ KUL DET ÄR! Fast önskar jag hade mer pengar. Fanns ju så mycket fint på Aveo som jag vill ha.

  2. Jag har sååå inspis på att fixa om allt hemma . Måla, piffa i sovrummet och minimakeover i köket. Men jag hinner inte! Det är så frustrerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s