Drömmigt med dip-dye

Ja det är inget ord, drömmigt, (drömskt kanske det heter?) men det beskriver känslan jag får av mitt nya vardagsrum. Den har spridit sig nu. Min blå feber. Den har övertagit ett rum till utöver köket där den startade.

Jag skyller på Indiska. Hittade ett par ‘to die for’ dip-dye gardiner där några dagar sedan då jag strövade runt på deras sommarrea och sen var det kört. Den här gången har jag vandrat rejält utanför min egen bekvämlighteszon. Både färg och mönster som inte är alls typiskt ‘jag’. Men det känns nytt och fräscht och somrigt.

SAMSUNG CSC
Brickbordet har min pappa köpt i Iran på sjuttiotalet. Det stod tidigare i vår sommarstuga men fick flytta hem till oss i förra somras.

SAMSUNG CSC

Svala mjuka somriga textilier i batikmönster. Sköna att vila mot och praktiska dessutom då dom skyddar våra vita soffor och lätt kan kastas i tvätten i ett nafs. Gardinerna hittade jag som sagt på Indiska. Överkasten på sofforna är plädar i mjukaste bomull från Anttilas Anno serie. Tröttnar jag på att ha dem på sofforna kan dom dubbla som just pläd, bordsdukar, saronger och picknick filtar.

SAMSUNG CSC
Ett gammalt skrivbord som stått i Elias rum fick benen avkapade några centimeter och blev ett nytt soffbord istället för det spruckna kantstötta som stod där innan.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
Väldigt otippat för mig men man får ju lov att ändra sig.

2 reaktioner till “Drömmigt med dip-dye”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s