Mor lilla mor vem är väl som du

Morsdag. Det är nästan omöjligt att sätta ord på känslorna en sån här dag.

Morsdag är min dag hos oss. Jag har berättat förut att eftersom Magnus och jag fyller år på samma dag firar vi mor- och farsdagarna extra mycket eftersom det är den enda dagen på året som är helt ‘ens egen’. På sedvanligt sätt har jag väckts med presenter och sång, en vackert dukad bricka med frukost och kaffe, tända ljus, blommor och ett hav av hemgjorda kort.

Det är ganska lämpligt att morsdag är som min andra födelsedag, för det ligger ju nåt i det. Hur slemmigt klichéartat det än låter så är det ju lite som att födas på nytt att bli mamma. Man blir aldrig igen den man var innan den dagen. Den ögonblickliga omvälvande förändringen när man inte längre ser livet som förr och man upphör att vara sitt egets liv medelpunkt. När nån annans lycka för evigt går före sin egen.

Upplevelsen av moderskapet finns i lika många versioner som det finns mammor. Alla är vi olika, alla upplever vi det olika, även om den gemensamma nämnaren är kärleken. Och inte bara kärleken till barnet/barnen. Till allt egentligen. Jag känner så mycket mer kärlek till allt och alla sen jag fick barn. Uppskattar livets små och stora saker. Jag känner så mycket mer, om både stort och smått, på både gott och ont. Livet är så mycket mer dyrbart och skört och vackert och meningsfullt. Rädslorna är också fler som en konsekvens av detta förstås. Men livet ÄR bara så mycket mer för mig sedan jag blev mamma.

SAMSUNG CSC
Det är omöjligt att förklara för nån och ganska onödigt också, hur mycket dom här tre betyder för mig och vad den här dagen symboliserar för mig. Alla som vet, vet, och dom som inte vet kan heller inte förstå och behöver inte förstå utgående från nåt jag kan skriva. Det är omöjligt att beskriva hur en annan människa kan göra en mer lycklig och olycklig än man nånsin varit tidigare i sitt liv. Kärlek bortom all förståelse, rädsla och skräck djupare än man visste fanns när något hotar dem. I dessa tre hittade jag mig själv hur urtöntigt det nånsin låter. Jag är både starkare och skörare tack vare dem.

pussen
Men morsdagen handlar ju ingalunda bara om mig utan även om våra mammor och mormödrar/farmödrar och att känna tacksamhet för dem och vad dom gjort för oss. Våra mormödrar och farmödrar är alla borta så det vi gör idag är tänder ljus och sänder tacksamma kärleksfulla tankar till dom starka kvinnor som hjälpt att forma oss.

Våra mammor får vi fira på sjukhus i år. Båda våra mammor ligger på rehabilitering efter stora operationer några dagar sedan. Svärmor har fallit illa och brutit lårbenet och min mamma som bröt lårbenet fjol har nu opererats  på nytt i benet och fått en höftprotes insatt på samma gång. Det väcker givetvis blandade känslor en dag som idag. Sorg över att dom har det svårt just nu men lycka över den hjälp som finns att få så att vi får ha dem kvar så länge det bara är möjligt.

En underbar morsdag till alla fina mammor.

2 reaktioner till “Mor lilla mor vem är väl som du”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s