Det blåvita

När jag beslöt mig för att få fnatt på blåvitt i år ägde jag noll blåvita inredningsdetaljer. Den här indigoförälskelsen är helt ny för min del så idén utgick från en enda pytteliten udda blåvit kaffekopp som jag köpte på loppis för att den påminde om min mommo och moffa. De hade grötskålar ur samma serie som jag åt ur hos dem varje morgon jag var där.  Hos oss fungerar koppen nu som espressokopp. (Om nån har porslin i samma serie dom vill bli av med är jag på jakt efter sådant!)

SAMSUNG CSC

Sedan dess har samlingen vuxit till sig något.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Udda små skålar för oliver, fetaost, nötter och annat tilltugg. Tunna sköra ryska tekoppar i benporslin, små burkar och kannor. Jag älskar att dom alla är olika och jag gillar hur deras sirliga utsmyckade detaljer gifter sig med vårt vanliga helvita avskalade övriga porslin.


SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Den lilla blåvita kannan som jag hittade på loppis för 2 euro gör sällskap åt min trotjänare, den vita Ib Laursen kannan. Perfekt storlek för mjölk till kaffet eller för en bukett blommor plockade av små händer.

SAMSUNG CSC

Man kan matcha teet med tekoppen om man vill gå riktigt bananas.

SAMSUNG CSC

Frånsett Kung Vinter muggen ur Elsa Beskow serien som bland annat säljs på Hemtex är alltihop loppisfynd. Och det tacksamma med blåvitt porslin är att det A: finns mängder på loppis och B:  är nästintill gratis. Eftersom blåvitt porslin tillverkats i alla dess former under evigheters evighet och finns i sånt överutbud behöver man inte ge mer än från 10 cent till nån enstaka euro för udda små skönheter. Hela det här rasket har totalt gått på under 10 euro. Tacksamt också om min kärlek till blått dör lika snabbt som den uppstod.

2 reaktioner till “Det blåvita”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s