Blå blå är kärleken

Som jag visat HÄR tidigare går mitt vårkök i blått och vitt. Jag förutspår att det blå kommer sprida sig hos oss. Efter att det blåa varit så ute så många år i inredning och kläder är det nu med stormsteg på väg tillbaka och jag som alltid hatat blå inredning fullkomligt ÄLSKAR dom fräscha klassiska indigoblå nyanserna som dominerar. Jag slår vad om att indigo blir en megatrend det närmaste året. Man ser det överallt nu på kläder och hemtextilier. Kolla bara in dessa blåa:

Marimekko

9a2238df18befebfc73d0495eec0a1b8
Indiska:

Screen Shot 2014-05-06 at 21.05.06Screen Shot 2014-05-06 at 21.05.34

Designers guild:

savine-indigo-stunning-authentic-tie-dye-rug-main-2-zoom
H&M:


2 3hmprod4

Och så givetvis i min pinterest.

Screen Shot 2014-05-06 at 20.41.54

Screen Shot 2014-05-06 at 20.38.12
Älska indigo.

8 reaktioner till “Blå blå är kärleken”

  1. Jag vill inte! Men förmodligen kommer jag inte att kunna stå emot trycket. HELA vårt hushåll var blått under senare halvan av 90-talet, men sedan dess har jag gjort mig av med allt som var blått då… förutom husfärgen förstås.

    1. Haha 😀 ja man brukar ju trilla dit till slut vare sig man vill det eller inte med såna här stora trender. På nåt vis vänjer sig ögat till slut ändå.

  2. Då kommer du kanske att gilla min kolumn i söndagens tidning, den går på samma tema fast aningen ”tantigare” om man kan kalla det så 🙂
    Jag hade mycket blått i vår första lägenhet för typ 20 år sen. Tröttnade efter ett tag och sen dess har jag inte velat se blått i inredningen alls. Men nu känner jag lite som du, att det är fräscht igen! Speciellt på sommaren.

    1. Jag minns att jag gillade blå kläder o blått glas i mitten på 9+ talet då man va tonåring men sen dess har jag varit totalt allergisk mot det. Tror det berott på att finsk inredning dominerades så totalt av björk o blått där ett tag haha 😀 Men den här klassiska indigon som inte är mellanblå utan mer ‘orientalisk’ kanske o finns i traditionella orientaliska mönster o tryck den gillar jag för den kopplar till min barndom i thailand så starkt med alla batikmönster o min mommos klassiska blåvita proslin 🙂

  3. När jag var yngre, typ 12-15 år, så var blå min favoritfärg. Den har varit borta ur spelet ett bra tag nu, men visst börjar den tilltala mig mer och mer. Kanske det smyger sig in lite blått i inredning snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s