Nyårslistan

Det börjar bli dags att revidera året som gått. Vi börjar med en traditionell nyårslista:

nyår

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja det gjorde jag, massor med saker faktiskt. 2013 var lite året då jag beslöt att släppa mina rädslor och bara go for it oavsett om man är så rädd så man bara vill spy.

Så jag har bland annat börjat jobba efter att hela mitt vuxna liv antingen ha studerat eller varit hemma med barn. Jag har lärt mig åka wakeboard, testat på att bada i vak och parasailat på 100 meters höjd. Jag har föreläst om inredningstrender i madonnamick. Jag har också blivit förälder till ett skolbarn och därmed gått på föräldramöten och skoljulfester, hjälpt med läxor och annat vuxet.

Milstolparnas år innebar också första året då alla barn i huset blev över tre år, året när vi ej längre har barn i spjälsäng, i blöjor eller med napp.

Har du några nyårslöften?

Nja. Jag brukar sällan avge nyårslöften. Men kanske att öva mig mer på att slappna av mera, kräva lite mindre av mig själv och vara okej med lagom. Man måste inte försöka vara bäst på allt hela tiden. Mindre prestationsångest helt enkelt. Skulle mina nerver säkert må bra av.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Jo många. 2013 var precis som 2012 babyboomets år. Vi har fått se oss själva komma ut på andra sidan småbarnsåren medan våra vänner traskat rätt in i dem. Sentimentalt och skönt på samma gång.

Vilka länder besökte du?

Turkiet. That’s it. 2013 var definitivt inte globetrotterns år hos oss.

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?

Oj. Tror inte  jag haft nåt så stort datum i år att jag kommer minnas det för alltid. Men visst kan man väl kalla det en milstolpe när jag började jobba den 1.2 efter mer än 7 år på mammaledigt.

Största misstaget?

Inget som sticker ut. Klart jag säkert gjort mängder med små misstag i år men ånger leder ingen vart.

Bästa köpet?

Vet inte direkt om det klassas som nåt större köp men bästa vi satsat på att få ihop tidsmässigt i år är Salsakurs för par en gång i veckan. Och turkietresan i maj med stora tjocka släkten.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat, boende,bensin, bilservice, försäkringar, barnen och kläder typ. Allt väldigt vuxet och ansvarsfullt. Inga stora galna utsvävningar på loubotins eller nåt annat flashigt tyvärr. Blev dock ordentligt bortskämd nu i jul då min man köpte en ny Macbook air åt mig.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Många saker. Mitt nya jobb, mina barn, min man, mina underbara vänner. Att jag vågade utmana mig själv på fler sätt en ett i år. Jag är en tacksam och nöjd kvinna.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?

Ylvis What the fox say och Avicii Wake me up bland annat

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ganska lika som tidigare år. Har haft både upp och ner perioder under det här året som under de flesta år men på det stora hela är jag en mycket glad och nöjd kvinna.

Vad önskar du att du gjort mer?

Önskar att jag hade haft mer ledig tid tillsammans med min man, det har varit ett tufft år att jobba turvis och aldrig ha gemensamma lediga dagar även om vi valt det själva och det har många fördelar också. Ännu nästa år ser det likadant ut hos oss men vi vet att det är tillfälligt och det är det bästa alternativet under omständigheterna för oss just nu.

Favoritprogram på TV?

Solsidan, Så mycket bättre och På spåret. Downton Abbey och Game of thrones. För att nämna några.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

Firade som alla år gemensam födelsedag med min man. En måndag enligt kalendern så jag gissar att jag var på jobb och så åt vi säkert nåt gott på kvällen.

5 reaktioner till “Nyårslistan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s