Treåringen

Då. För tre år sedan idag kom hon till oss. Efterlängtad och älskad. Envis och försenad. Hon skrek som en stucken gris innan hon ens var ordentligt född. Bestämd från första sekund. Och vi smalt alla fyra. nyföddlovalovaföds2.0lollo

Bästa tänkbara förlossningsupplevelsen. Lugna värkar hemma och sedan 25 minuter på förlossningen utan att ens hinna få lustgas. Jag minns att det enda jag oroade mig lite för var dom enorma rödlila storkbetten hon hade på båda ögonlocken, näsan och övre läppen. Läkaren sade att dom troligen inte skulle växa bort det såg ut att vara sådan typ som eventuellt bleknar något men inte försvinner nånsin. Jag skulle inte behövt oroa mig, dom bleknade bort på de två första åren och syns numera inte alls.

Lova 5

Ettåringen. Pannan full med blåmärken. Hon var överallt.  Jag minns att jag var lite konfunderad över hennes brist på hår när hennes bröder hade haft tjocka vackra skruvlockar vid samma ålder.

lova2år

Tvååringen. Fortfarande så mini att vi fick återanvända klänningen från ettårsdagen. Håret lyste fortfarande med sin frånvaro även om de blonda fjunen vuxit till sig lite. Igen ett blåmärke i pannan som vittnade om hennes våldsamma framfart i världen.

Och nu. Treåringen.

sötlova3sötlova6sötlova5Sötlova1

Sötast och goast i världen. Hon har varit en fantastisk gåva. Ett perfekt komplement till vår familj. Och jag behövde ju inte oroa mig. För håret växte i sinom tid och storkbetten bleknade. Och egentligen är väl små detaljer i utseendet en liten skitsak att ens fundera över men saken har väl varit den att Lova alltid har haft en sån tuff och härlig personlighet att jag nog aldrig ens en sekund behövt oroa mig för nåt annat egentligen. Hon är så modig och trygg, ilsken, glad och envis att hon garanterat kommer att ta sig dit hon vill i livet. Med mycket skinn på näsan och ett otroligt smittsamt skratt är hon ett otroligt underhållande och roligt barn att ha fått glädjen att få. Älskade älskade loppa.

Grattis på din treårsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s