Häxpensionsålder?

Denna påsk, liksom flera år i rad nu, har jag följt med diskussionen om påskhäxornas pensionsålders vara eller icke vara. På facebook går diskussionen tidvis rätt het, många irriterar sig på tonåringar som går från dörr till dörr och tigger godis och tycker att det borde vara endast för småbarn. Även här i grannskapet kring oss har samma irritation uttryckts. Eller snarare är det så att grannarna blir överlyckliga och påpekar hur roligt det är att det kommer småbarn och påskhäxar när jag dyker upp med mina barn, istället för alla dom ‘alltför stora barnen’.

Så vad tycker ni riktigt? Borde det finnas en övre maxgräns för när det är okej att gå runt utklädd på påsken och tigga godis av grannarna? Nån vuxen har jag ännu inte stött på så i nåt skede tycks ju dom allra flesta ha förstått att det inte är helt lämpligt, men sen verkar den ju vara ganska flytande den där gränsen när man tycker ett barn är för stort att vara påskhäxa.

Själv kan jag ju delvis hålla med dom som tycker det borde finnas nån slags tyst överenskommen åldersgräns. Även jag har överraskats mer än kanske irriterats, av alla dessa ‘barn’ mellan 12-16 som ränner runt här i vårt bostadsområde, ofta i stora gäng på cykel och till och med på mopeder och tigger godis. Eventuellt kan jag tycka att 12-13 årsåldern borde vara nån slags magisk övregräns. Högstadieelever på moped i stora gäng som inte klätt ut sig mer än att dom snabbt slängt en stor svart häxhatt på skallen och sen tycker dom ska få mängder med gratis godis är väl lite sådär kan jag tycka. Å andra sidan, tänker jag ju att barn inte får vara barn lika länge idag som förut, så kanske dom som ännu vill vara påskhäxa borde få vara det då? Och vem ska nu få ‘bestämma’ när man är för stor? Eventuellt kan det ju vara så att en del av dessa moppepojkar med häxhatt får nobben när dom ringer på en del dörrar. Ska man börja neka påskhäxor vid dörren om dom börjat få fjun på läppen och anländer på moped? Och får man göra skillnad på ‘för’ stora barn som påskhäxar i kompisgäng och sådana som ledsagar yngre syskon till exempel? Vad tycker ni?

SAMSUNG CSC

Cirka 10 år kvar till pension?

5 reaktioner till “Häxpensionsålder?”

  1. Sen (=inaktuell) kommentar, men ändå… Jag gick själv påskhäxa till högstadiet nån gång med mina kompisar och det var jätteroligt! (Man FÅR göra det om man bor i glesbygden.) Men vi tog det på allvar, och jag tror det är det som är grejen. Så länge påskhäxorna inte är myndiga får de hjärtans gärna godis av mig – om de ansträngt sig. Sen de där som bara slängt en påskhäxhatt på huvudet är ju tråkigare.

  2. Vi hade tre som kom med cykel, som hade hittat mammas läppstift och lagt slarvigt lite på kinderna, de skämdes själva då de drog den finska virvun, varvun… Då är det nog dags att sluta.

  3. Jag som tyckte att det var lite synd att min pojke som nyss fyllt 12 år (åk 5) tyckte att han var ”för stor” för att vara häxa i år. Tycker gott att så länge man går i lågstadiet borde det vara helt ok att vara häxa. Och om någon på 7:an vill så varför inte? Att önska Glad Påsk och ge ett påskkort har mina barn alltid gjort. Det känns mycket roligare än att bara be om godis 🙂

  4. Här hade vi år en påskhäxa 40+ men de är ju lite komiskt ändå
    12 tycker jag nog är ganska nära gränsen.

  5. Vi hade i alla fall inga ”för stora” barn som ringde på vår dörr. Jag tror nog att själv skulle bli lite irriterad på en moppepojksgäng som skulle komma och tigga godis, men annars… så länge de vill och så länge de klär ut sig och annars uppför sig väl så är det väl inte så stor skillnad på ålder kan jag tycka. Det som däremot irriterar mig mera är då det kommer barn till dörren som inte säger ett ord. Inte ens glad påsk! Visst kan jag väl förstå att man kan vara blyg, men det är ju så mycket trevligare om de åtminstone ger ett kort, eller en fjäder eller åtminstone önskar glad påsk istället för att bara räcka fram sin kaffepanna och tigga efter godis inte säga ett knyst. Men nåja 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s