Påsk hos oss

Som alla andra år, handlar påsken hos oss inte om gula plastkycklingar i år heller. Till påsk vill jag ta in våren i huset , få in lite av naturen. Och knallgula plastfåglar med piprensarnäbbar är inget jag upplever som särdeles naturligt, däremot nog raigräs och videkissor i mängder (en och annan fågel i silver och grått har däremot smugit sig in som ni ser).

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Mera videkissor.

SAMSUNG CSC

Och påskblommor. Hela huset doftar brudnarcisser och pärlhyacinter så man nästan får huvudvärk.

SAMSUNG CSC

Fjolårets påskmobil gjorde come-back i köksfönstret även i år. Även den i diskreta färger, ofärgade ägg och pärlhönsfjädrar, papperssnören och kvistar.

SAMSUNG CSC

Och sist men inte minst handlar påsken hos oss om familj och mat. Och ännu mera mat.

SAMSUNG CSC

Absolut måste på påskbordet hos oss frånsett memma (det är dock bara jag som gillar memma) är mintgelén. Egentligen skall man ju ha det till påskalammet men idag märkte vi att det fungerar alldeles utmärkt till rostbiff med svampsås också. Har ni nåt måste på påskbordet?

2 reaktioner till “Påsk hos oss”

  1. Finns nog inget påskmåste hos mig. Däremot kan jag leva utan memma, pasha, lammfiol och sånt. Och mintgelé är i min mening ungefär det äckligaste som finns – vem vill äta tandkräm?!?! tänker jag varje gång jag smakar. Men snällt köper jag hem en burk varje påsk till R, som älskar det. Det äter han med lammfiol, som skall avrundas med en (bara en) portion pasha. Han är helt klart den mer traditionsbundna av oss. Vid alla högtider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s