Men se det snöar, hurra.

Den här årstiden börjar dom flesta bloggar fyllas av förväntan inför våren. Ljusa textilier, vårblommor och sommarkläder tar över i butikerna. Allt det är ju trevligt och väl. Om man bor i säg, södra Sverige eller på den europeiska kontinenten. Men här uppe hos oss är februari på inga vis en vårmånad. Inte mars heller. Ofta ligger snön kvar långt in i april. Och för mig brukar den här förtida övergången mentalt till vår bara leda till frustration över att inte naturen hänger med min känsla.

vinter1vinter2
Så idag tog jag ett beslut. Att omfamna vintern istället för att börja vänta på våren nu redan. Njuta av vintern så länge den varar. Göra sånt som man gör på hösten och vinterns första halva när man ännu tycker det är mysigt med vinter. Tända löjliga mängder ljus. Ha brasa i spisen. Dricka varmt te och toddy. Njuta. Mysa. Acceptera istället för att varje dag bannas över kylan och snön.

2 reaktioner till “Men se det snöar, hurra.”

  1. Det har du rätt i, får no vänta till mars innan man får börja säga att det är vår. För iaf jag räknar nog hela april som vårmånad… fastän det kan vara mer eller mindre vårigt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s