Alla hjärtans plätt

Vi brukar inte fira alla hjärtans dag desto mer frånsett vad barnen firar på dagis/klubben och kommer hem med pysslade kort. Men lite festligt önskade pojkarna ändå att vi skulle ha det, så vi slog till med plättkalas istället för middag.

valentines

För att det inte skulle kännas alltför ohälsosamt provade vi första gången att laga LCHF-plättar. Vi äter nog inte annars LCHF-mat hos oss men det kan nu aldrig vara fel att försöka minska på färdigt sjövilda barns sockerrushar så det kändes som ett vettigt alternativ. Plättsmetsreceptet enligt detta. Och så vispgrädde med minsta tänkbara mängd vaniljsocker i och rårörda jordgubbar utan socker till.

Till min förvåning tycktes barnen inte märka nån skillnad alls och tyckte det var galet gott. Inte ens Magnus frågade efter sockerskålen. Själv tycker jag väl inte att det slår traditionella plättar smakmässigt men det känns som en okej kompromiss när man får andra fördelar istället som att dom är betydligt mer mättande än vanliga plättar och att man inte har ett gäng sockerstinna barn som klättrar på väggarna resten av kvällen. Funkar definitivt hos oss.

8 reaktioner till “Alla hjärtans plätt”

  1. En liten parentes. Om man följer strikt lchf så innehåller salliseltas koksnötsmjöl (och mandelmjöl) för mycket kolhydrater (tror det var 14-15gr/100gr). Men man äter ju inga stora mängder/dag heller. Så kanske inte så farligt sist och slutligen, Kanske life har med mindre? Har inte kollat där.

  2. Var har du hittat kokosnötsmjöl? Jag har sökt i en massa butiker, men aldrig hittat, så jag skulle hemskt gärna ta emot tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s