Träningshelgen på Norrvalla

Som utlovat nu när kalaset är överstökat, en liten rapport från helgen som gick. Ni som följer mig på Instagram har sett dom flesta bilderna redan.
Det fanns två olika ‘versioner’ av helgen. Ett tvådagarsprogram och ett endagsprogram. Jag hade ju turen att vinna tvådagarspaketet i en utlottning så på lördagmorgon begav jag mig mot Vörå för att joina 17 andra ivriga deltagare.

norrvalla1

Morgonen inleddes med ett UKK-gångtest för oss som skulle bli över natten. Det var kyligt i Vörå och temperaturen stod på -12. Två km gång i det snabbaste tempo man klarade av utan att börja jogga höjde värmen. Pulsbälte på och ett litet blodprov i fingret när vi kom i mål ska ge oss en personlig rapport för optimal träningsintensitet.

norrvalla2norrvalla3

Följande programpunkt var föreläsning med Mårten Nylén. Vid det här laget hade endagarsprogramfolket anlänt och vi var runt 100 pers i publiken.

norrvalla4

På eftermiddagen var det dags för ett träningspass med Team Nylén. Vansinnigt roligt. Varje gång jag tänkte att nej nu måste detta ta slut för jag orkar inte mer så orkade man ännu lite till. Mårtens sekunder och minuter var dock av en helt egen kaliber. Mot slutet hade vi lärt oss att när han skriker ‘bara 20 sekunder till’ så betyder det minst 60 sekunder, och dom sista 10 sekunderna var alltid extremt långa av nån anledning.
Han hade även en väldigt ‘hands-on approach’ till att locka oss till bättre levnadsvanor. Han gick bland annat fram till en icke nämnd deltagare i matsalen och tog en efterrättsportion ur hens (där var det nu då, jag inviger HEN i min blogg) hand och sade ‘jag kan ta den där, du kanske kan ta en frukt istället’. Hahaha.

Mårtennylenworkshop
Obligatorisk stalkerbild. Bland annat här,härhär och här kan ni läsa mer om konventet. Jag var tydligen en riktig linslus den där dagen och fastnade på både en och två bilder i mitt knallblåa linne.

Efter det Nylenska träningspasset var det dags för middag och sedan åkte alla endagare hem. För oss aderton tvådagare stod det ytterligare träning på schemat ännu samma dag. Kvällen avslutades med vattenjumppa och efter lite kvällsmat och frågesport var man ganska utpumpad och redo för säng.

Följande morgon var det tidig väckning. 7.30 var det morgonjumppa innan frukost.

Efter frukosten drog vi igång helgens längsta och tyngsta träningspass. Ett tvåtimmars slowburn pass.

norvalla5

På med ytterkläderna i många lager igen och ut i kylan först på 30 minuter gång plus 20 minuter jogg. Efter det snabbt ombyte följt av 25 minuter salträning och 25 minuter spinning. Avslutningsvis vattenlöpning i ytterligare 25 minuter.  Efter detta kunde jag sedermera knappt gå eller klä på mig själv på två dagar.

norvalla6

Totalt utpumpad men lycklig och nöjd efter en galet rolig helg i bilen hem. Om ni nån gång får chansen att delta i något liknande så rekommenderar jag det varmt. Det var nog bland det absolut roligaste jag gjort på flera år. rolig träning, inspirerande föreläsningar och jättetrevliga människor.  jag skulle definitivt göra om det igen även om jag fick betala fullpris istället för vinna paketet.

Gruppen bestod av allt från personer i mycket bra form som redan tränar många gånger i veckan till sådana som inte rört på sig på åratal och ville komma igång med ett nytt liv. Vi hade bland annat ett charmigt nypensionerat par med i gruppen som tränade i jeans och crocs och som hade 12 barn och 39 barnbarn som hejade på hemifrån. Träningen var i alla lägen sådan att man kunde anpassa den efter egen ork och förmåga. Stort tack till Norrvalla för ett fantastiskt veckoslut!

En reaktion till “Träningshelgen på Norrvalla”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s