Star wars kalaset då

Så kom då äntligen dagen William har väntat på. Han var så nervös till sist att han höll på gå upp i limningarna innan gästerna började ringa på dörren. Bildbomb varsågoda:

SSAMSUNG CSCS

Goodiebags fylda med  rymdgodis, Star Wars samlarkort och studsbollar med små aliens inuti.

SAMSUNG CSCS

Bollar inlindade i aluminiumfolie fick vara planeter. Grön ‘Yoda-soda’ limsa var matdryck.

SAMSUNG CSC

Min allra första sugarpastetårta nånsin. Om en dryg månad när Elias fyller år lär jag få öva igen. Positivt överraskad, hade förväntat mig totalkollaps. Chokladkakebottnar och jordgubbsmousse och spacklad med chokladsmörkräm. Smakerna på födelsedagsbarnets begäran.

SAMSUNG CSC

Festfolket.

S

Idén till Prinsessan Leia cupcakesen hittade jag på nätet. Köpte färdiga cupcakes för att spara tid och dekorerade dem med sugarpaste, kristyr, hjärtströssel och Dops kex.

S

Barnens leksaker fick agera rekvisita.

S

Lösgodis fick vara planeter/rymdstenar.

S

Stormtrooper marshmallowpops. Barnen gillade. Det här var nog en större hit n både muffinsen och kakan.

swpäronOch så till sist värdparet som töntat ut sig på sonens begäran. Inte nån look jag tror vi kommer köra sådär till vardags precis. Vi var i gott sällskap dock, dom andra föräldrarna var också utklädda.

Programpunkterna var få men alla rymdrelaterade.

Vi hade gjort en ‘laserstrålehinderbana’ med hjälp av stolar och färgrannt garn i en smal korridor. När barnen hade passerat hinderbanan (varje gång nån nuddade i tråden lät Magnus BZZZZZZTT!!) fick dom sina goodiebags.

Sedan var det ‘rymdutfärd’ medan barnen länsade sina påsar på ätbart innehåll. Ett mörklagt rum, Star Wars musiken i bakgrunden och så en ‘flight through space’ film på teven fick agera rymdfarkost.

Tatueringsstudion i köket erbjöd Star Wars Angry Birds låtsastatueringar på löpande band.

Och till sist var det disco i lekrummet. Barnen gick bananas. Chips och popcorn, ett mörkt rum fyllt med blinkande lasersvärd och hög musik var en uppskattat avslutning.

Och nu önskar man att man hade spridit ut sina barns födelsedagar lite jämnare på året än vi lyckats med. Att göra om detta med tema pirat om en dryg mnad lockar väl sådär även om det var ett roligt och lyckat kalas.

8 reaktioner till “Star wars kalaset då”

  1. Vilket fint kalas med många fina ideer! Fin kostym du gjort åt din dotter 🙂 Dina barn är lyckligt lottade som har en så bra mamma!

  2. Superfint! Och väntar med spänning på vad du hittar på till piraterna – för här finns en som vill ha ett piratkalas. Fast han hinner nog ändra sig innan alla 10 kvarvarande månader gått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s