Årskrönika 2012 Del 1

JANUARI

januari12Månaden inleddes som alltid med att vi firade William. Sex år fyllde han och det önskade temat för kalaset var Blixten McQueen.

jan12.2Vi fick enormt mycket snö och aktiviteterna som dominerade månaden var därefter. Vi pulkade, skidade och skrinnade många dagar per vecka. jan12.7jan12.9jan12.3jan12.8

Vinterns grej blev att packa bilen full med pulkor, stjärtlappar, kälkar, barn, fårskinn och matsäck och bege oss mot nån av nejdens backar för några timmar. Öjberget, Gerbyberget, Gamla Vasa ruinerna och alla små kullar vi kunde komma på testades på sol och puderkvalitet.

jan12.4Vi ansökte också om visum inför vår kommade resa till Thailand.

jan12.1Jag visade bilder från vår färdigställda tvättstuga.

jan12.5jan12.6

Och vi insåg mer och mer att Lova som vid det här laget var 1 år och fem månader skulle komma att vara en ‘force to be reckoned with’.

FEBRUARI

feb.12.3

Det var ordentligt kallt.

feb12.1

Jag fick ÄNTLIGEN min älskade efterlängtade bugga. En knallröd Bee kom med posten och lyste upp vår värld.

feb12.2

Lova blev vildare för varje dag som gick coh det höll på gå riktigt illa.

Bloggen flyttade från papper till joannahansen.com och jag blev äntligen kvitt mitt enorma spamproblem.

feb12.5feb12.4I mitten på månaden packade vi resväskorna och drog till värmen. Efter det var det mer eller mindre dött på bloggen några veckor framöver medan vi var delvis utan nät och resten av tiden njöt av sol, sim, värme, många långa romaner och massor med familjetid.

fyra4fyra5fyra8Medan vi var där hann vi i alla fall fira Elias som fyllde fyra år den 23.2.

MARS

thai2thai1thai5thai9mars12.6mars12.8mars12.7Månaden dominerades av Thailandsresan. Den vanligaste bilden från mars är den ovan. Två rumpor som sticker upp ovanför vattenytan. Pojkarna lärde sig båda simma och dyka riktigt bra, och i ett skede hade dom spenderat för mycket tid med öronen under vattenytan och fick öroninflammationer bägge två. Örondroppar och sim med simring för att hålla öronen ovan vattenytan under en veckas tid räddade semestern och sen fortsatte undervattensövningarna.

Jag bloggade inte på flera veckor, kollade inte mail, hade inte ens på telefonen. Vi kopplade bort världen utanför och njöt desto mer. Åt gott, njöt av värmen och plöjde roman efter roman i vår lilla äktenskapliga bokklubb. Diskuterade och jämförde upplevelser när vi hade läst samma böcker.

thai10

Sex veckor i värmen kom i alla fall till sitt slut. Och jag kom hem med ett avsevärt kortare hårsvall efter att ha totalförstört mitt hår i klorvatten som hade färgat det illgrönt.

zumba2Väl hemma igen deltog jag i min allra första zumba timme, och slog till med ett zumbamaraton för välgörenhet direkt och zumbade tre timmar i ett sträck och kom hem och kräktes efteråt. Lagom är inte min starka sida.

solstartOch den 28nde mars inledde vi kortärmat på terassen säsongen. Våren var på väg.

APRIL

tröttheten3 I april var vi vårtrötta.

fräknar2fräknar5Vi firade påsk.

fyndbordnyabordet1

Och jag inledde fynd-och-makeover säsongen på allvar.

sjukhus2Årets första sjukhusperiod inleddes då Magnus fick nån konstig bobba som gav honom hög feber och däckade honom totalt. Dom kom aldrig underfund med vad det var men antibiotikadropp och några dygn på avdelning rådde bot på eländet.

aprill2012Den 20nde april såg det ut så här och vi trodde vintern aldrig skulle släppa sitt grepp.

skåpet1Jag fyndade och gjorde om mer saker.

aprildag4aprildag

Till slut kom våren i alla fall.

aprildag2Och vår familj utökades med en glad och  lurvig typ.

vappen4Månaden avslutades med valborgsfirande.

MAJ

sjuklias

Urdåligt flyt i början på månaden. Alla tre barnen hade ögoninflammation och Elias flunssa gjorde att hans astma började krångla och vi fick än en gång bege oss in för att andas lite spira och få starkare mediciner. Det skulle visa sig att detta var bara början.

IMG_0961

Några dagar senare slog megainfluensan till med full kraft och hela familjen på fem personer låg däckade med över 40 graders feber i nästan en hel vecka. Det var en imponerande arsenal med mediciner som gick åt och vi fick ha upp Elias i kalla bad mitt i nätterna för att få ner febern under 40,5 när inte ens två olika sorters febernersättande hjälpte.

Mot mitten på månaden hade vi äntligen repat oss och kunde börja njuta av försommarvärmen.

IMG_0977helg5perfectday6nypotis

Vi oljade utemöbler, planterade blommor, och inledde grillsäsongen.

jediklippt1Jedi fick en ny sommarfrisyr.

födis7Jag firade mina 32 år med dom bästa kvinnorna. Och jag och Magnus kunde gratulera oss själva till våra första tio år tillsammans.

terassen5Vi byggde ett planteringsbord till terassen av restvirke från byggtiden.

picnic3Sista dagen i maj gick vi på öppet dagis picnic och såg Mamma Mu och kråkan, umgicks med bekanta och testade ponnyridning.

Och där var del ett av detta megasammandrag slut, för i juni månad bloggade jag inte en enda gång. Det blev en oplanerad sommarpaus.  Del två kommer en annan dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s