Tio nyår i bagaget

Tyvärr får ni vänta på min årskrönika till in på det nya året. Hela familjen ligger däckad i förkylning och mitt huvud är alldeles för fyllt med snor, slem och feberdrömmar för att orka ta itu med det projektet idag.

Istället bjuder jag på en bildkavalkad från de tio senaste nyårsaftnarna. Tio nyår som vi spenderat tillsammans Magnus och jag. Eller egentligen var vi också ‘tillsammans’ nyåret anno 2001 också när Magnus dök upp på min nyårshippa dit han hade följt med en gemensam vän till oss. Ingen på den nyårsfesten, allraminst vi själva (eller min dåvarande pojkvän skulle jag tro) hade nåt hum om vad framtiden skulle föra med sig.

Here we go. Enjoy. jag varnar er redan nu, it ain’t gonna be pretty.

2002. nyår02

Vårt första nyår. Vi hade bestämt oss för att förlova oss på en strand i Thailand på nyårsafton ett par månader tidigare när Magnus frågade. Istället var vi här. På sjukhus i Phuket. Magnus akutsjuk och opererad och i uselt skick. Jag tittade på fyrverkerierna från sjukhusets balkong medan Magnus drömde morfindrömmar.

2003.nyår03.1nyår03

Hahahahah. Vad ska man säga. What WAS I thinking?  Fest och middag hemma hos oss i Brändö. Minns att det var trångt och svettigt och roligt. Synd att inte  instagram hade uppfunnits än och kunde förskönat mitt korta hår som gjorde mig ännu rundare i ansiktet än jag redan var efter att jag hade beslutat mig för att börja gå på gym fyra dagar i veckan och som konsekvens blev rundare än jag nånsin varit annars i mitt vuxna liv. Go figure. Och Magnus? Who knows whats going on

2004.??????????????????????????????????????????????????????????????

Dessa bilder är de enda bilderna som gick genom jag-är-vuxen-med-tre-barn-och-någorlunda-ansvarig-sensuren. Jag på dansgolvet på Royal och Magnus som röker cigarr, något som efter detta nyår blev en årlig tradtion för honom. Det var ett nyår när ett gäng kompisar tog in på hotell. Det var förfest och efterfest på rummet, det var dans på dansgolv och i sängarna, det var insmugglande av vänner som inte bodde på hotellet och det var vansinnigt roligt. Men ack vad jag är glad att den tiden är över.

2005.???????????????????????????????

Same same but not the same. Kvällen inleddes på samma ställe som året innan, med middag i goda vänners lag på Fransmanni. Den stora skillnaden var att när de andra i vårt kompisgäng drog vidare på dans till morgontimmarna så gick vi hem för att jag mådde apdåligt och hade galet ont och trodde att William i magen på övertid hade bestämt sig för att komma ut på nyårsafton. Det gjorde han ju inte, men när det här fotot togs trodde vi nog att det var det sista med magen i behåll.

2006.wedding

Bästa mesta festen nånsin. Herrgårdsfest i tre våningar. Middag vid långbord i bottenvåningen, dans på vinden och sedan nattmat i källaren. Vi åkte mot hotellet först vid tretiden på natten inklämda i baksätet på en kompis tvådörrade bil. Champagne, fyrverkerier, cigarrer, dans, ljuvlig mat och dom bästa bästa vännerna. Det var fantastiskt.

2007.??????????????????????????????????????????????????????????????

Nyår med släkten. Jag höggravid med Elias i magen. Fyrverkerier vid stranden. Middag och småbarnsliv. Bröderna Hansén med fruar tävlade parvis i Singstar in på småtimmarna efter att vi lagt barnen. Behöver jag ens nämna att Magnus och jag vann överlägset?

2008.??????????????????????????????????????????????????????????????

Koh samed i Thailand med stora tjocka släkten. Elias sov i vagnen och William hade 40 graders feber så kvällen slutade med att vi fick gå in med honom till vårt sunkiga hotellrum utan luftkonditionering, duscha honom i iskallt vatten o lägga honom rakt under fläkten för att han inte skulle brinna upp.

2009.nyår09.1nyår09

Ännu ett nyår då jag varit gravid. Jag var i början på min tredje graviditet och mådde synnerligen dåligt. Spenderade stor del av dagarna med att dyrka porslinsguden. Jag hade en tillfällig dabble med mörkt hår. Vi firade hemma och somnade innan midnatt det här året.

2010.nyår10.1nyår10

Första nyåret i nya huset, vi hade flyttat in några veckor tidigare. Magnus syskon kom på besök från Göteborg och vi skålade in nyåret som trebarnsfamilj i vårt nya hus. Skjöt raketer på åkern här bredvid.

2011.nyår11

Även ifjol firade vi hemma i huset. Det var en lugn tillställning med bara vår familj och Magnus föräldrar. God mat, gott vin och till sist korkade vi äntligen vår bröllopsskumppa som vi hade köpt till vår bröllopsnatt fem år tidigare.

 

I år blir det än lugnare. Det var meningen att vi skulle ha fest för ett stort gäng av dom bästa vännerna med familjer. Istället får dom bästa fira utan oss i år och vi fokuserar på att kurera förkylningen som däckat oss alla. Det blir nog nyår ändå.

skumppa

GOTT NYTT ÅR!

 

 

3 reaktioner till “Tio nyår i bagaget”

  1. Mera sånahänä inlägg ju! Personligen gillar jag dessa mer än årskrönikor eftersom man följt bloggen… samma datum olika år, tänk så livet ändras på ett år!! Lycka till 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s