Puikkojen poisto – benoperation 2

Idag var det då äntligen dags. Pinnarna skulle bort efter nästan fyra månader inne i Elias ben.

Innan operationen idag var det här det enda egentliga yttre tecknet på olyckan i augusti, två pyttesmå ärr på var sida om knät. Det och att hans högra knä var bredare än det andra pga pinnarna som stack ut.

Steg han upp och gick blev det naturligtvis uppenbart att det var nåt som inte stod rätt till iom att han haft en mycket speciell gångstil de senaste månaderna och haltat väldigt. Det har hänt att bilar stannat när han linkkat över vår väg till sin kompis på andra sidan, och frågat om han behöver hjälp.

Men här är dom nu, hans två titanpinnar som vi fick hem som minne. Ett kort dagkirurgiskt ingrepp som tog ca en timme. På samma ställe som sist har dom bara snittat upp ett par centimeter och dragit ut dem. Ganska fantastiskt egentligen. Inget gips. ‘Bara’ dessa mini-strumpstickor instuckna från knät. Och små små ärr som med tiden kommer förvandlas till två ljusa prickar bredvid knät.

Sen var det ju en milsvid skillnad på att komma in såhär planerat på en kort operation med ett friskt glatt barn när man jämför med att åka ambulans och vänta på akutoperation med ett barn som mår mycket mycket dåligt och har väldigt väldigt ont. Mindre trauma för alla och inga tårar för mamma.

Hur man bäst botar ledsen nyopererad fyraåring från sjukhusblues: Indiana Jones spel i pappas famn.

Och isglass naturligtvis. Säg det som inte kan botas med isglass.

Och nu har vi rullat fram Miss Daisy den blommiga rullstolen igen för ett kort tag. Sedan hoppas vi få ta farväl av henne för gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s