Rapport om Kapten enben

Nedräkningen har börjat för den enbente piraten. Om en vecka har vi operationsdatum bokat. Då är det meningen att titanskruvarna i Elias ben ska tas ut. Nästan tre månader har dom suttit där nu. Egentligen bör dom vara där 4-6 månader enligt ortopeden men dom ska försöka ta ut dem lite tidigare än normalt om bara benet vuxit sig tillräckligt starkt.

 

På den här bilden från kalaset igår ser man ganska bra hur läget är just nu.

Han går och står på benet men kan inte röra det normalt. Spikarna som kommer ut på båda sdorna om knät (här kan ni se röntgenbilden på hur det ser ut) är aningen för långa och stör knäts funktion. Han kan varken böja det ordentligt eller ha det riktigt rakt. För att kompensera längdförlusten på den sidan går han nu på tå på det sjuka benet och så har han blivit väldigt sned i kroppen. Han blir väldigt fort trött och orkar inte gå särskilt långt eller snabbt, och så har han väldigt ont i knät.

Man hör tydligt när det är Elias som kommer gående i huset för han låter verkligen som en pirat med träben, du-dunk, du-dunk låter det när han tar ett kort hastigt steg på tå på det sjuka benet och sedan dunsar i golvet med det friska vänstra benet.

Så nu håller vi tummarna att han ska förbli fri från förkylningar den kommande veckan, i sånt fall skjuts operationen fram, och att benet skall ha vuxit ihop tillräckligt för skruvarna att tas bort så att han slipper ha smärta i knät och kan börja röra sig mer normalt igen.

En reaktion till “Rapport om Kapten enben”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s