Att ha återvänt till the scene of the crime

Idag har vi bland annat träffat konstnären och konstruktören Antti Maasalo.

Det är han som har gjort gungan och dom andra leksakerna i Stundars lekplats där Elias bröt sitt ben för två månader sedan.

Idag mötte vi upp honom och Stundars verksamhetsledare Gunilla Sand och intendent Peter Båsk. Tillsammans försökte vi komma underfund med vad som är det troligaste scenariot för hur Elias bröt benet i gungan och nu kommer dom att  bygga om och förbättra gungans säkerhet så att inga fler olyckor ska kunna hända.

Elias kände sig naturligtvis lite blyg och utsatt när han skulle försöka förklara för främmande människor vad som hade hänt senast han var på den här platsen. Men han berättade småningom i alla fall det han redan förklarat många gånger förut för oss om att han hade suttit i gungans ena ände och fallit av åt sidan och att benet satt fast i ett hål som finns på gungan. Det utrymmet där hans ben fastnade skall nu täckas så att man inte får ner ben eller fötter där längre. Ett bra initiativ tycker jag.

2 reaktioner till “Att ha återvänt till the scene of the crime”

  1. Oj det måste ha varit spännande och lite läskigt för honom. Men vad duktigt att han klarade det! Hade ni varit till parken sedan olyckan? Verkar han liksom vara rädd för gungan eller tar han det med ro, inställningen att det var en engångsföreteelse, en olycka?
    Vår äldsta som var med om att falla ner från loftet på föräldrarnas landsställe med huvudet före då han var fyra tänkte på sekunderna då han flög neråt i många år. Då blev han ju medvetslös,fick redig hjärnskakning och såg häftig ut ett par veckor men som tur klarade han sig ändå. Huh. Men som sagt satt det sina spår i en liten. Det tog en tid innan han vågade (och fick lov) att klättra upp dit igen..
    Men ja, vilket bra iniativ att fixa gungan så det inte kan hända på nytt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s