Julgalenskapen

Det är samma visa varenda år. Hur mycket jag än svär på att inte bli helt bananas med julstöket och hur tidigt jag än är ute så blir det samma resultat. Sista dygnen innan julafton gnor jag på från morgon till sen kväll, ofta mitt i natten. Som idag. Det är första gången jag sitter ner sedan i förmiddags frånsett under lunch och middag. Det är galenskap. För vad gör jag detta??? Och vem?? Mig själv bara. Att ha världen färdig till jul är varje år mitt mål, självklart lyckas jag aldrig men jag gör minsann mitt bästa. Och vad får jag för det? Inget. Möjligen en halv dags peace of mind tills barnen igen har röjt omkring allt jag så nogrannt plockade undan kvällen innan. Och ett trött huvud och en värkande rygg. Fullkomligt onödigt. Ren galenskap.

Och nu måste jag ännu orka paketera in en stor drös julklappar ikväll. Tio minuter sedan satt jag ännu på golvet i tvättstugan och målade. Målade! Ingen julklapp, nej nej, nåt som varit omålat hur länge som helst och som jag precis nu, bara MÅSTE måla innan jul. Galenskap I tell ya. Jag intalar mig själv att jag ju är så klok som downshiftar julen. Jag bakar ju i alla fall inte, där drar jag gränsen. Jag gör heller inte morots eller kålrotslådan själv, jag köper färdiga i butiken för jag tycker faktiskt dom är precis lika goda. Jag gör heller inte julgodis, Toffifee kan omöjligt konkurreras ut av hemgjort julgodis. Jag firar en lugn downshiftad jul tänker jag. Men jag målar. Och hänger upp hyllor, och tavlor. Jag städar skåp och lådor som inte sett en dammtrasa på mer än ett år, för imorgon är det ju jul, och DÅ måste det vara skinande rent i vartenda skåp. Så vansinnigt onödigt. Galenskap.

2 reaktioner till “Julgalenskapen”

  1. Vet du. Jag tänkte sy en jädrans julklappssäck idag. Tur att jag fattade att det inte är värt det. Där skulle jag ha lagt all min energi. Men jo, visst har man städat helt för mycket. Gsus. Hoppas ni får en skön jul! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s