Stor dag för en stor pojke

Gårdagen njöt vi det fantastiska sensommarvädret på sommarstugan, solade och simmade tills det var dags att återvända till stan.

Idag har det varit en fullspäckad dag då William bland annat inlett sin dagiskarriär! Förmiddagens inskolning (eller inskolning är nog mycket sagt om en pojke som tre minuter efter att vi kommit in försökte tjata på mig att jag skulle gå, NUU, inte om en stund) gick bra och imorgon väntar första heldagen. Tanken är att William skall vara på dagis torsdagar och fredagar, övriga vardagar är han hemma iom att Magnus har helg då så att hela familjen har gemensamma lediga dagar.

Dagisstarten firade jag och William med en lunch (och lite chokladkaka till efterrätt förstås) på tumanhand, åtföljt av en kort shoppingrunda då vi skaffade det sista som behövdes till dagiset (hela rumban med dubbla uppsättningar regnställ osv är ju helt ny mark för en novis som mig).

Fastän han har gått i klubben några timmar två dagar i veckan flera år så känns det nog annorlunda att han nu ska vara borta hemifrån 8,5 timmar i sträck båda dagarna och äta både frukost och lunch borta. Än en gång växte han ett ryck som över en natt och blev så stor och självständig.

3 reaktioner till “Stor dag för en stor pojke”

  1. Hur gammal är han? Har han alltid varit hemma med dig bortsett från klubbtimmarna? Har själv en dotter på 3 som jag lite funderar om jag ska söka en liten dagvårdsplats åt men steget är så, så stort. Ska jag eller ska jag inte?

    1. William är ju redan 5 1/2 så han är ju stor för att börja dagis. Han har alltid varit hemma med mig men alltid haft lekkompis iom att han var knappt två då Elias föddes. Sen har han då gått i klubben två dagar i veckan sen han var tre år och det har räckt bra tills nu. Orsaken att vi valde dagis istället för klubben i år är att han redan ifjol var bland dom äldsta på klubben och det märktes att han behövde få mer jämnåriga omkring sig och mer utmaningar än dom kunde ge på klubben, som att han vill hålla på lära sig läsa och skriva och sånt. Dagiset han går på nu har förskola i samma grupp, så han får mer stimulans där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s