Familjen försvann

Eller vi emigrerade plötsligt till sommarstugan, och jag beslöt mig för att lämna datorn hemma. Mitt telefonabonnemang har inget datapaket ännu, så blogga via iphonen från stugan hade blivit en mycket dyr affär. Dessutom hade jag inte ens laddaren till telefonen med mig, så sedan två dagar har jag inte ens kunnat nås annat än via Magnus telefon. Och jag har inte ens haft dåligt samvete. Eller bara pyttelite i alla fall.

Och vi har njutit. Joggat tillsammans i kvällssolen när barnen somnat och farmor och farfar hållit uppsikt över dem. Promenerat i skogen, i regnet under ett paraply, indränkta i myggmedel, för säkerhetsskull skramlandes med en enorm nyckelknippa för att skrämma bort björnar som vi hört ryktas att kan finnas i skogarna där runt omkring. Badat bastu och simmat varje dag. Ätit god mat, druckit rödvin på bryggan. Sovit under snedtaket medans åskan mullrat så huset skakat och regnet smattrat så hårt mot takplåten att man vaknat av det.

Nu gör vi ett par dagars stopp inne i stan för att fira en konfirmand, byka lite kläder, handla förnödenheter och hämta katten, sen bär det av ut till vinden och vågorna och den skönaste bastun i världen igen. Den här gången lovar jag att ta med datorn, jag ska försöka komma ihåg att använda den också.

Och vet ni, medan vi solat, simmat, bastat och ätit så har detta hänt med vårt hus:

Det har blivit gräddvitt på framsidan. Eller riktigt ljus ljus beige, beroende på i vilket ljus man tittar på det. (Bilden är lite missvisande pga kvalitén, det är inte så vitt i verkligheten). Nyansen visade sig vara mörkare än planerat på stora ytor trots att vi omsorgsfullt hade provmålat stora stycken på två olika husväggar, en på solsidan och en på skuggsidan. Planen är att om vi inte vänjer oss med färgen så målas andra varvet i nästa sommar i en ljusare nyans.

Nu, sommarbio på tumanhand, jag återkommer med utlåtande!

 

En reaktion till “Familjen försvann”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s