Sommarlov

Vi njuter för fullt av semestern. Solen skiner, gräset grönskar (JA! Vi har en gräsmatta, jippiii! Det dammiga potatislandet är ett minne blott och den nyinköpta gräsklipparen har invigts) och vi njuter av att ha hela familjen samlad från morgon till kväll. Med ett litet undantag för ikväll, då William har åkt ut till sommarstugan med farmor och farfar över natten. Vi passade på att skämma bort Elias (och Lova) lite extra när storebror fick åka iväg ensam.

Vi började med ett litet besök i våra gamla hoods och tog en glass på Brändö torg. Magnus gjorde det förbjudna. Han lät Lova smaka på glassen. Det skulle vi aldrig vågat när William var bebis, jag tror vi inbillade oss att man skulle bli stenad på gatan om man gav sitt barn socker före treårsdagen. Lova har turen att vara tredjebarn, då får man både ett och annat som barn nummer ett och två aldrig fick.

Sen drog vi och alla andra barnfamiljer i Vasa med omnejd på det årliga barnkalaset på Stundars. Grisar, saft, och polkagrisar för hela slanten. Och så lite bus i vattenspridaren, lek med barkbåtar och fiske:

Det hela avslutades med en oförglömlig tur bakpå ett traktorsläp, Elias var i himlen trots den skeptiska minen på bilden. En helt fantastisk dag med turistande i egen hemstad och det bästa är att medans vi slappat och njutit har nån annan arbetat hårt med att börja måla vårt hus. Att vi i sista minuten beslöt oss för att inte måla huset själva under semestern var den bästa idén vi har haft på länge.

4 reaktioner till “Sommarlov”

 1. Låter bra med loma ! Men jag kan inte hålla mej från att fråga varför andra, tredje fjärde etc barnet skall tillåtas saker bara för att de hat strasyskon som gör saker och ting som STORA syskon kan göra. Inget personligt åt just er men eftersom du nu skrev om det så tar jag upp min åsikt här! Jag är en socker polis och kan inte för 5 penni förstå varför man matar socker åt barn, ännu värre bäbisar!? Jag har två barn 2,5 och 1 som ALDRIG fått saft, bulla, glass eller annat dylikt men som lever och är nöjda för det! ( de grinar aldrig efter dessa godsaker heller fast man sku äta in their face)

  Ett exempel var då vi var till Mumindalen och vi hade ätit lunchen innan och hade bara bananer i väskan.. Vi kunde i 5 hela timmar njuta fullt ut av MUMIN oh hans vänner istället för att spendera onödiga pengar och nerver ( sockerfyllan ) på glass och godis och jag-vill-ha fasoner som förstör syftet med resan. Jag såg en mamma som var förvånad över att hennes 3 och 4 åriga barn ville ha ”bara en glassboll” efter att redan ätit godis och sockervadd!!

  Om någon har ett vettigt svar på hur sockret främjar barnets hälsa eller välbefinnande så lyssnar jag gärna!

  Folk undrar varför de har så svårt att få barnen att sova efter att man serverat dem kakao och söta yughurtar mm…

  nåja nu kan jag kanske lägga punkt så det inte blir alldeles för långt 😉 njut av semestern !

 2. Der var verkligen ett klokt beslut. Vi (jag) har målat hela huset själv x2 och det har inte varit något roligt projekt. Nu (igår kväll) äntligen äntligen drog jag sista penseldraget på huset. Nu är det bara ett garage kvar hahaha.

 3. Låter härligt! Vilket toppenbeslut att njuta av semester istället för att måla. Vilken färg blir huset?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s