Nu får sommarvärmen komma

Terasslocket är färdigt till 99%. Lite finlir och ännu skall det tillverkas trappor och annat smått, men det är detaljer i sammanhanget. Ikväll damp vår gemensamma födelsedagspresent från våra föräldrar ner på terassen.

Nya tjusiga polyrottingmöbler. Jag är så nöjd! Vi hade den enorma turen att hitta den här gruppen på 50 % rabatt så vi kunde unna oss ett möblemang av bra kvalitet som håller för väder och vind och för hårda tag från småbarn och eventuellt kattklor. Stort tack till mamma och pappa, svärmor och svärfar som sponsrade vårt uteliv.

Först när en hel soffgrupp placeras på terassen och det ser ut som en liten flugskit som landat på den märker man hur enorm terassen verkligen är. Det är ju som ett halvt hus till, 75 kvadrat. Det finns familjer med tre barn som bor på betydligt mindre yta än vi har som terass. Nu får jag börja inreda, eller eventuellt utreda (haahaa) terassen. Pytsor för blommor och små träd. Matbord och solstolar ska grävas fram ur förråden och fixas upp. Nu får sommaren komma på allvar!

16 reaktioner till “Nu får sommarvärmen komma”

 1. Jättefin terass&superfint möblemang!Stod oxå igår&beundrade det där möblemanget i affären som flera ggr. tidigare. 🙂 Passar jättebra på er terass!
  Vi har oxå en stor terass, som alla förundrade sig över då vi byggde den, att herregud, behöver man verkligen en sån stor terass, men de ville vi ha eftersom vi hällre sitter tå terassen än gräsmattan&har terassen som ett extra rum sommartid
  Och så har vi 2 olika bordsgrupper oxå, en där vi äter&en mest som dekoration&extra matplats när man har gäster+solstolar&andra möbler&krukor&sånt som ska rymmas på en terass.Så alla kvadrater är nog välanvända ändå!
  Skulle gärna byta ut möblemangen på terassen till vita&nånting i grått rotting, men det får väl bli nästa sommar, för byter man en grejj måste man nog byta alla så det int börjar se dumt ut!
  Njut av sommaren på er underbara terass!

  1. Tack! Jo jag har tittat länge på sånä här polyrottingmöbler men konstaterat att dom är alldeles för dyra. Men så hade vi ju tur att när vi provsatt den här gruppen och svor för oss själva över att vi inte har råd så kommer en expedit fram och berättar att det är på 50% 😀 Perfekt timing. Stor terass kommer nog väl till pass med flera barn också som såsar runt med sina trampmopeder och allt vad det är.

 2. Är så avis på er fina terrass och polyrottingmöblemanget! Vill vill vill vill jag också… Får se hur länge det dröjer. Synd att jag själv inte är begåvad med bygg-kunskaper, då hade det redan varit på plats. Kanske. 🙂

  1. Jag var stenhård med att grunden till terassen skulle byggas ren innan snön föll just för att det inte skulle dröja så länge att få den klar innan sommaren. Var väl inte så populärt just då men nu är alla nöjda 😉

 3. Utreda var ett hemskt passande uttryck! Även om 75 kvadrat känns som en hel dansbana så är det nog härligt med stora terrasser, hemma har vi byggt ut i fler omgångar, och konstaterat att det nog aldrig blir för stort 🙂

  1. Det var så vi resonerade också, att bygger vi ordentligt stort ångrar vi det aldrig medan vi kanske ångrar oss och tänker ‘men varför gjorde vi den inte större medan vi höll på’ om vi tar den i mindre laget.

 4. oj så härligt vackra! vill ha grå rotting själv också och hittade bland annat i hobbyhall..men det är dyrt..
  Ska måla om de vi har.grått.

  1. Ja det är verkligen sjukt dyrt! Skulle aldrig satt så mycket pengar på en grupp som dessa kostat innan dom reades ut. Man får ju tre soffor för innebruk till priset av en för ute…knasigt!

 5. Hahaa, som typ vi då, med våra rymliga 73,5 kvadrat :D. Snygg soffgrupp förresten, är på jakt efter en till villan, var har ni hittat den? Och om den inte finns mer, så har du kanske tips var det finns andra snygga?

  1. Dom här är från Plantagen, var sista kvar på Vasa Plantagen av just dessa, eller i alla fall stolarna var slut nu, men dom andra delarna kan finnas. Finns andra riktigt tjusiga också på plantagen. Både dyrare och billigare versioner, mest dyra 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s